27/03/2023 27/03/2023 Στο κλείσιμο των εκδηλώσεων και συνάξεων της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο πανηγυρίζων ομώνυμος Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευόσμου, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, προσκάλεσε την Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός να ψάλλει τη Θεία Λειτουργία, την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 26 Μαρτίου 2023. Το «δυτικό» τμήμα της μοναδικής Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας στην Ελλάδα, υπό τον...
Ενορίες : Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου
27 Μαρτίου, 2023 - 13:05

Η Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

Διαδώστε:
Η Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

Στο κλείσιμο των εκδηλώσεων και συνάξεων της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο πανηγυρίζων ομώνυμος Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευόσμου, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, προσκάλεσε την Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός να ψάλλει τη Θεία Λειτουργία, την Δ’ Κυριακή των Νηστειών, 26 Μαρτίου 2023.

Το «δυτικό» τμήμα της μοναδικής Παιδικής και Νεανικής Βυζαντινής Χορωδίας στην Ελλάδα, υπό τον μουσικοπαιδαγωγό-λειτουργιολόγο Σπυρίδωνα Ασπιώτη, ερμήνευσε με ζωντάνια και χορωδιακή πειθαρχία τα απαιτητικά μέλη της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, συνθέσεις του 13ου και του 14ου αιώνα.

Προ του «δι’ ευχών», ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτοπρ. π. Γεώργιος Μίλκας ευχαρίστησε την Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός για την «ξεχωριστή» Θεία Λειτουργία που βίωσε το εκκλησίασμα κατά την Απόδοση της πανηγύρεως του Ναού, ενώ μοιράστηκαν στους χορωδούς ευλογίες και ένα μικρό κέρασμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οργανώθηκε «Χοροστάσι» μπροστά στον Ναό, μια όμορφη γιορτή από τα παιδιά των χορευτικών συγκροτημάτων της ενορίας.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Ι.Ν. Ευαγγελισμού Ευόσμου, Θ.Λειτουργία, 2023.03.26

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων