29/08/2022 29/08/2022 Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου του και Πολιούχου της πόλεως Αμαρύνθου.  Επίκεντρο των λατρευτικών ακολουθιών ο φερώνυμος Ιερός Ναός, όπου έλαβαν χώρα όλες οι ιερές ακολουθίες. Χθες το απόγευμα (Κυριακής, 28ης Αυγούστου) τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με προεξάρχοντα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Διευθυντή...
Ενορίες : Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου
29 Αυγούστου, 2022 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2022 - 12:06

Η Αμάρυνθος τίμησε τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Διαδώστε:
Η Αμάρυνθος τίμησε τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου του και Πολιούχου της πόλεως Αμαρύνθου. 

Επίκεντρο των λατρευτικών ακολουθιών ο φερώνυμος Ιερός Ναός, όπου έλαβαν χώρα όλες οι ιερές ακολουθίες.

Χθες το απόγευμα (Κυριακής, 28ης Αυγούστου) τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με προεξάρχοντα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Διευθυντή του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Ευσταθίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Επίσης, συμμετείχαν οι: Πανοσ. Αρχιμ. Παύλος Μπαραμπούτης. εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Ρωμανός Μπασινάς, εφημέριος ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Παύλος Κουντούρης (εφημέριος ιερού ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Παρθενίου Αλιβερίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας) Αντώνιος Μπαφαλούκος (εφημέριος ιεράς μονής Παναγίας Γοργοΰπηκόου Μάνδρας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος), ο Σταυροφόρος Οικονόμος Παναγιώτης Μπαφαλούκας και οι Οικονόμοι Ιωάννης Μπαραμπούτης, εφημέριος ιερού ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου και Κυριακός Κοκκάλας, εφημέριος του ιερού ναού.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού πραγματοποιήθηκε η πάνδημος λιτανεία της ιεράς εικόνος του Τιμίου Προδρόμου, την οποία πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και τα μέλη του χορευτικού τμήματος του ιερού ναού με την επίβλεψη και επιμέλεια της οργάνωσης της πανηγύρεως από τον εφημέριο π. Κυριακό Κοκκάλα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

Επίσης, πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον κεντρικό δρόμο έως και την κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου, όπου εψάλη δέησις ενώπιον της ιεράς εικόνος.

Εκ του αναλογίου διακόνησε εκ του δεξιού χορού ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, Χαράλαμπος Καρακατσάνης με την ευγενή παραχώρηση του Πρωτοψάλτου του ιερού ναού Ισιδώρου Χαλιούλια και με τη συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών, που πλαισίωσαν τα αναλόγια στην απόδοση των ύμνων της πανηγύρεως.

Φωτογραφίες: Ηρακλής Κοκκάλας, Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων