22/10/2023 22/10/2023 Η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, τελέσθηκε, κατά το έθος, σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στον Παμμεγέθη Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμ. Τιμόθεο Μπινίσκο, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Γεώργιο Τσιριγώτη,...
Ενορίες : Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας
22 Οκτωβρίου, 2023 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2023 - 14:27

Η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στην Καλαμάτα

Η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, τελέσθηκε, κατά το έθος, σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στον Παμμεγέθη Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμ. Τιμόθεο Μπινίσκο, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Γεώργιο Τσιριγώτη, Χρυσόστομο Γιαννακά, Αθανάσιο Σιψά και Σωτήριο Τζαϊλέα, τον Οικονόμο Βασίλειο Κουτσόγιαννη και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Στο κήρυγμά του ο π. Φίλιππος, αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή, τόνισε την μεταλλαγή και μεταστροφή του δαιμονιζομένου νέου, μετά από τη συνάντησή του με τον Χριστό. Όπως χαρακτηριστικά είπε “Οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές αντί να έχουμε επικοινωνία με τον Χριστό, επί το πλείστον επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη και την παρουσία του Αντιχρίστου”.

 

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων