03/12/2023 03/12/2023 Με την δέουσα τιμή έγινε αργά το απόγευμα η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, μπροστά στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης. Την εικόνα μετέφερε ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίος συνοδευόμενος από τον ιερομόναχο της Μονής Θεόφιλο σημαίνοντας την έναρξη των εκδηλώσεων για την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας....
Ενορίες : Αγίας Βαρβάρας Δάφνης
03 Δεκεμβρίου, 2023 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2023 - 12:54

Η Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης Αμοργού στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης

Διαδώστε:
Η Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης Αμοργού στην Αγία Βαρβάρα Δάφνης

Με την δέουσα τιμή έγινε αργά το απόγευμα η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, μπροστά στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Δάφνης. Την εικόνα μετέφερε ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίος συνοδευόμενος από τον ιερομόναχο της Μονής Θεόφιλο σημαίνοντας την έναρξη των εκδηλώσεων για την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

Ο ιερείς του ναού και της Αρχιεπισκοπής που έλαβαν μέρος στην ακολουθία εξέφρασαν την χαρά τους για τον ερχομό της Ιεράς εικόνας, ενώ ο προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Μητράρας τόνισε πως πρόκειται για ιδιαίτερη ευλογία της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, ενώ θα παραμείνει καθόλη την διάρκεια των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλοχίος εξέφρασε την χαρά του για την δέουσα ευλάβεια των πιστών της ενορίας και μετέφερε την ευχή της Παναγίας σ’ όλο τον κόσμο.

Αμέσως μετά ακολούθησε Εσπερινός ενώ τελέστηκε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου προς ευλογία της ενορίας.

Το Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας απέχει 2 χλμ από την Χώρα του νησιού. Για να φτάσεις σε αυτό θα πρέπει να ανέβεις 300 σκαλιά.

Κτίσθηκε τον ένατο αιώνα (812 – 813 μ.Χ.) και ανακαινίσθηκε το 1088 μ.Χ. από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Α. Κομνηνό. Δίνει την αίσθηση λαξευμένης, μέσα σε απόκρημνα βράχια, Ιεράς Μονής, ορατής μόνο δια του πελάγους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Αμοργιανοί τη θεωρούν ως τη προστάτιδα του νησιού τους.

Η Παναγιά η Χοζοβιώτισσα γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου.

 

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων