23/11/2022 23/11/2022 Με την ευχή και ευλογία του Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Μεγάλης Παναγιάς, υπό την αιγίδα και συνοδεία του Πρωθιερέως αυτής Πρωτοπρεσβυτέρου Πέτρου Μαραγκού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου και Δήλου  διοργάνωσε οκταήμερη  εκδρομή στην Ισπανία. Οι 58 εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεναγηθούν στην πρωτεύουσα της Ιβηρικής Χερσονήσου,...
Ενορίες : ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΜΥΚΟΝΟΣ,
23 Νοεμβρίου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2022 - 20:50

Η ενορία της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου στην Ισπανία

Διαδώστε:
Η ενορία της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου στην Ισπανία

Με την ευχή και ευλογία του Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Μεγάλης Παναγιάς, υπό την αιγίδα και συνοδεία του Πρωθιερέως αυτής Πρωτοπρεσβυτέρου Πέτρου Μαραγκού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου και Δήλου  διοργάνωσε οκταήμερη  εκδρομή στην Ισπανία.

Οι 58 εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεναγηθούν στην πρωτεύουσα της Ιβηρικής Χερσονήσου, Μαδρίτη, στην Πλατεία Puerta del Sol (πόρτα του ήλιου) στην κεντρική πλατεία Plaza Mayor, στην Πλατεία Plaza de Oriente, στο Βασιλικό Παλάτι,στον Καθεδρικό Ναό της Αλμουδένα, στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Βασιλίσσης Σοφίας και στο Εθνικό Μουσείο Prado,το οποίο κατέχει μία από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου, και συγκεκριμένα ένα μεγάλο πλήθος πινάκων από τον 14ο έως τις αρχές του 19ου αιώνος, με έργα μεγάλων ζωγράφων, όπως των Βελάθκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο και Καραβάτζιο.

Tο Τολέδο, μία πόλη μουσείο, γνωστή ως πόλη των τριών πολιτισμών (Χριστιανών, Εβραίων και Αράβων), χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάγου, η οποία έχει χαρακτηρισθεί από την Ουνέσκο ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Είναι επίσης η πόλη στην οποία έλαμψε ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, ο Ελ Γκρέκο. Στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας (Primada de Toledo), στο σπίτι-μουσείο του Ελ Γκρέκο στην εβραϊκή συνοικία, που φιλοξενεί πολλά έργα της ύστερης περιόδου του ζωγράφου και στον Ναό του Αγίου Θωμά (Iglesia de Santo Tome), στον οποίο βρίσκεται ένα από τα διασημότερα έργα του Ελ Γκρέκο, «Η ταφή του κόμη του Οργκάθ» (1586).

Tη Βαλένθια, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας και σημαντικό λιμάνι της, καθώς επίσης και γενέτειρα του διάσημου αρχιτέκτονα Σαντιάγκο Καλατράβα. Στην Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών, στο Ανταλλακτήριο Μεταξιού, στον Καθεδρικό Ναό της πόλης με το γοτθικό καμπαναριό El Micalet του 15ου αιώνος και στον Ναό της Παναγίας των Αβοήθητων.

Tην Βαρκελώνη με τον λόφο Montjuïc, με την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού. Στο Ολυμπιακό Στάδιο που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1992. Το Πάρκο Γκουέλ, που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί, το Ναό Σαγράδα Φαμίλια. Την λεωφόρο Paseo de Gracia με τα ωραιότερα δείγματα αρχιτεκτονικής, όπως την Casa Batllo και Casa Mila την κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης την Plaza Catalunia, τον διασημότερο πεζόδρομο της Ισπανίας, τη La Rambla και τον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Ευλάλιας.

Την Φιγκέρες την γενέτειρα του μεγάλου Καταλανού ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί, που βρίσκεται 100 χλμ. περίπου βορειοανατολικά της Βαρκελώνης.

Την Χιρόνα, τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας, γοτθικού ρυθμού, την Εβραϊκή συνοικία, όπου έμεναν οι Σεφαρδίτες, οι Εβραίοι της Ισπανίας, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την Ισπανία το 1497.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων