26/07/2022 26/07/2022 Η μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμήθηκε στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, Δευτέρα 25 Ιουλίου τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας στον Ιερό Ναό Παναγίας παλαιού Ναυπλίου. Προς προσκύνηση είχε τεθεί μέρος από το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής (προστάτιδος των οφθαλμών). Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε...
Ενορίες : Παναγίας παλαιού Ναυπλίου
26 Ιουλίου, 2022 - 15:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2022 - 14:39

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην παραλία Ναυπλίου

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην παραλία Ναυπλίου

Η μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμήθηκε στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, Δευτέρα 25 Ιουλίου τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας στον Ιερό Ναό Παναγίας παλαιού Ναυπλίου.

Προς προσκύνηση είχε τεθεί μέρος από το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής (προστάτιδος των οφθαλμών).

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Εφημέριος του Ιερού ναού Παναγίας Ναυπλίου π. Διονύσιος Ταμπάκης.

Ιστορικά στοιχεία του Ναϊδρίου Αγίας Παρασκευής Ξενοδοχείου «Αμφιτρύωνος»

Στο χώρο όπου ανεγέρθηκε το Ξενοδοχείο «Άμφιτρύων» υπήρχε ναΐδριον αφιερωμένο στην Όσιομάρτυρα Παρασκευή, της οποίας ή μνήμη εορτάζεται στις 26 Ιουλίου. Μάλλον κατά την οικοπεδοποίηση του χώρου αυτού για την ανέγερση του Ξενοδοχείου, θα έγινε συμφωνία, ώστε να μην εκλείψει τελείως το Ναϊδριο αυτό της Αγίας Παρασκευής, κτίσμα από πολλών ετών τον ευλαβών περιοίκων και όχι μόνο.

Έτσι μετά την ανέγερση του Ξενοδοχείου κατά τη δεκαετία του 1950, αργότερα οι υπεύθυνοι αυτού, διαμόρφωσαν στην ανατολική πλευρά του Ξενοδοχείου μικρό χώρο σε Ναϊσκο, έπ’ ονόματι της Αγίας Παρασκευής, σε αντικατάσταση του παλαιού ναού.

Ή ύπαρξη του Ναϊδρίου της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για το προσωπικό του Ξενοδοχείου «Άμφιτρύων» αλλά και για τους πιστούς Χριστιανούς της περιοχής και επισκέπτες της πόλης.

Φωτογραφίες: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων