05/05/2021 05/05/2021 Την εορτή της ευρέσεως και της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτου θα εορτάσει η ομώνυμη ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και το πρόγραμμα του εορτασμού ανακοινώθηκε από τον Ιερό Ναό.  Δείτε αναλυτικά: Αγαπητοί εν Χριστῷ αδελφοί, ​ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ μέσα στην χαρά και στο Ανέσπερο Φώς της Αναστάσεως του Κυρίου μας εορτάζουμε...
Ενορίες : Αγίου Νείλου Πειραιώς
05 Μαΐου, 2021 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 8:42

Η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νείλου

Διαδώστε:
Η εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νείλου

Την εορτή της ευρέσεως και της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτου θα εορτάσει η ομώνυμη ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και το πρόγραμμα του εορτασμού ανακοινώθηκε από τον Ιερό Ναό. 

Δείτε αναλυτικά:

Αγαπητοί εν Χριστῷ αδελφοί,

​ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

μέσα στην χαρά και στο Ανέσπερο Φώς της Αναστάσεως του Κυρίου μας εορτάζουμε και φέτος την εορτή της ευρέσεως και ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νείλου του Μυροβλύτου. Πρόκειται για την δεύτερη εορτή του Αγίου μας καθώς η πρώτη και κεντρική εορτή είναι η 12η Νοεμβρίου, ημέρα της μακαρίας κοιμήσεως του. Το πρόγραμμα του εορτασμού του Προστάτη Αγίου της ενορίας μας θα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ, 8 ΜΑΪΟΥ 2021

18.30 Μέγας Αναστάσιμος και Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και εν συνεχεία η ακολουθία των Εγκωμίων στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, 9 ΜΑΪΟΥ 2021

07.00 Όρθρος και εν συνεχεία Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί η Ακολουθία Μικρού Αγιασμού μετά ειδικής ευχής υπέρ υγείας στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

18.15 Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία οι Χαιρετισμοί στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, 10 ΜΑΪΟΥ 2021

18.00 Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκλησις στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων