03/11/2021 03/11/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου εορτάστηκε η ανακομιδή των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου. Στον Εσπερινό της Πανηγύρεως προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Καλοπαναγιώτης προϊστάμενος του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο καθώς και Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στο τέλος του εσπερινού εψάλησαν τα εγκώμια του...
Ενορίες : Αγίου Γεωργίου Παπάγου
03 Νοεμβρίου, 2021 - 15:22
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2021 - 15:07

Η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στου Παπάγου

Διαδώστε:
Η εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου στου Παπάγου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου εορτάστηκε η ανακομιδή των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου.

Στον Εσπερινό της Πανηγύρεως προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Καλοπαναγιώτης προϊστάμενος του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο καθώς και Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο τέλος του εσπερινού εψάλησαν τα εγκώμια του Αγίου. Την κυριώνυμο ημέρα στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης Ιεροκήρυκας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών ο οποίος κήρυξε κ τον θείο λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση του τιμίου Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Εσφαγμένης και ευλογήθηκαν τα Κόλλυβα του Αγίου.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή ημέρα συμπίπτει με τα εγκαίνια του Ιερού Ναού και της ελεύσεως του αντιγράφου της εικόνος της Παναγίας Εσφαγμένης από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Γέρων Εφραίμ.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων