25/07/2022 25/07/2022 Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό τιμήθηκε η θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης στο φερώνυμο ενοριακό παρεκκλήσι της ενορίας Πούρνου Διρφύων στον ορεινό οικισμό του Γέροντα – Ερέτριας. Φέτος προσήλθαν πολλοί φιλέορτοι πιστοί να τιμήσουν την εορτή τo απόγευμα της παραμονής της εορτής, Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, όπου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής...
Ενορίες : Κοίμηση της Αγίας Άννης Πούρνου Διρφύων Ερέτριας
25 Ιουλίου, 2022 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2022 - 18:56

Η εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στον Γέροντα – Ερέτριας

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στον Γέροντα – Ερέτριας

Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό τιμήθηκε η θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης στο φερώνυμο ενοριακό παρεκκλήσι της ενορίας Πούρνου Διρφύων στον ορεινό οικισμό του Γέροντα – Ερέτριας.

Φέτος προσήλθαν πολλοί φιλέορτοι πιστοί να τιμήσουν την εορτή τo απόγευμα της παραμονής της εορτής, Κυριακή 24 Ιουλίου 2022, όπου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής στον οποίο προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας εφημέριος ιερού ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα Ερέτριας με τον Οικονόμο Κωνσταντίνο Ξυνογαλά εφημέριο των ενοριών Καμπιών και Πούρνου Διρφύων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεαγένης ο οποίος αφού μίλησε για την Αγία Άννα όπως παρουσιάζεται η ζωή της μέσα από τα απόκρυφα ευαγγέλια και την γραμματεία της Εκκλησίας επίσης προέτρεψε τους γονείς να μιμηθούν τον βίο της και να παραδειγματίσουν τα παιδιά τους με τις πράξεις τους και την ζωή τους ώστε να μεγαλώσει η νέα γενιά με ανθρώπους ικανούς να πάνε την ζωή μπροστά.

Κλείνοντας το κήρυγμα του ο π. Θεαγένης παρακάλεσε τους κατοίκους του Γέροντα να συσπειρωθούν γύρω από τον αξιο νέο ιερέα τους τον π. Κωνσταντίνο και όλοι μαζί να φτιάξουν και να δώσουν όλοι μαζί αγαπημένοι στο πανηγύρι του Γέροντα την αίγλη που είχε τα περασμένα χρόνια.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Οικονόμος Κωνσταντίνος Ξυνογαλάς εφημέριος των ενοριών Καμπιών και Πούρνου Διρφύων καθώς επίσης στο αναλόγιο έψαλε ο Ιεροψάλτης ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας με τον Πρωτοπρ Θεοφάνη Παπαγεωργίου εφημέριου του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας με την συμμετοχή πολλων πιστών που τίμησαν την εορτή.

 

Φωτογραφίες: Ηρακλής Κοκκάλας – Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων