16/08/2023 17/08/2023 Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου πόλεως Καρύστου όπου τελέστηκαν οι λατρευτικές ακολουθίες. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας από την χορωδία του Ιερού Ναού. Στον Εσπερινό ιερούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου Πανοσ. Αρχιμ. Γεράσμος...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καρύστου
16 Αυγούστου, 2023 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2023 - 0:24

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρύστου

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρύστου

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου πόλεως Καρύστου όπου τελέστηκαν οι λατρευτικές ακολουθίες.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας από την χορωδία του Ιερού Ναού.

Στον Εσπερινό ιερούργησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου Πανοσ. Αρχιμ. Γεράσμος Παρίσης με τον Πρωτοπρ. Πέτρο Κρίσιλια εφημέριο του Ιερού Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Πέτρο Κρίσιλια.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νίκανδρος μεταφέροντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Λιμενάρχης Καρύστου και πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή της Καρύστου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων