26/08/2021 26/08/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Αργολίδας . Φέτος τον πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Το παρών τους έδωσαν και φέτος, πάρα πολλοί Ιερείς από το Ναύπλιο και το Αργος....
26 Αυγούστου, 2021 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2021 - 11:40

Η Εορτή των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στο Δρέπανο Αργολίδος

Διαδώστε:
Η Εορτή των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στο Δρέπανο Αργολίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Αργολίδας .

Φέτος τον πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Το παρών τους έδωσαν και φέτος, πάρα πολλοί Ιερείς από το Ναύπλιο και το Αργος.

Για δεύτερη χρονιά λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της κυβέρνησης για τον covid-19 δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων .

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας είναι χτισμένος περίπου στο 1830, βάση μαρτυριών, καθώς και από τις ημερομηνίες που αναγράφονται σε κάποιες παλιές εικόνες, μαρτυρείται πως υπήρχε εκεί άλλος ναός μικρότερος και οι κάτοικοι της περιοχής τον γκρέμισαν, για να ανεγείρουν τον σημερινό μεγαλοπρεπή ναό.

Ο εφημέριος του ναού, π. Ιωάννης Μπαβέλας, ευχαρίστησε θερμά τους Ιερείς και όλο το κόσμο για την παρουσία τους στην εορτή των Αγίων.

 

rbt

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων