18/04/2023 18/04/2023 Μέσα στο εορταστικό και χαρμόσυνο κλίμα της λαμπροφόρου Αναστάσεως και της Διακαινησίμου Εβδομάδος εορτάστηκε η μνήμη των νεοφανών και θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων,  υπαγόμενο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Αμαρύνθου, το οποίο ευρίσκεται στην περιοχή της Μαγούλας του Δήμου Ερέτριας. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Δευτέρα της...
Ενορίες : Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Αμαρύνθου
18 Απριλίου, 2023 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2023 - 17:15

Η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου, και Ειρήνης στην Μαγούλα Ερέτριας

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου, και Ειρήνης στην Μαγούλα Ερέτριας

Μέσα στο εορταστικό και χαρμόσυνο κλίμα της λαμπροφόρου Αναστάσεως και της Διακαινησίμου Εβδομάδος εορτάστηκε η μνήμη των νεοφανών και θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων,  υπαγόμενο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Αμαρύνθου, το οποίο ευρίσκεται στην περιοχή της Μαγούλας του Δήμου Ερέτριας.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Δευτέρα της Διακαινησίμου 17 Απριλίου 2023, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτανεία της εικόνος των Αγίων.

Την δε κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη της Διακαινησίμου 18 Απριλίου 2023, εψάλη ο Όρθρος με τον Αναστάσιμο Κανόνα της εορτής και των Αγίων. Ακολούθησε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία ετέλεσε ο Οικονόμος Ιωάννης Μπαραμπούτης εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου με την συμμετοχή των ιεροψαλτών και των πιστών που τίμησαν την εορτή εκ των οποίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος οι Αντιδήμαρχοι Αμαρύνθου κ. Γεώργιος Σμπιλήρης η Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη και Ερέτριας ο κ. Ευάγγελος Τσώκος.

 

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων