11/11/2022 11/11/2022 H μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και των συν αυτώ συνεορταζόντων αγίων Βίκτωρος και Βικεντίου τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δροσιάς Χαλκίδος, και στο ενοριακό παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησαν οι Οικονόμοι Διονύσιος Σούτζιος...
Ενορίες : Αγίου Γεωργίου και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς
11 Νοεμβρίου, 2022 - 13:56
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 14:23

Η εορτή του Αγίου Μηνά στην Δροσιά Χαλκίδας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Μηνά στην Δροσιά Χαλκίδας

H μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά και των συν αυτώ συνεορταζόντων αγίων Βίκτωρος και Βικεντίου τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δροσιάς Χαλκίδος, και στο ενοριακό παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησαν οι Οικονόμοι Διονύσιος Σούτζιος εφημέριος ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Δροσιάς, Νικόλαος Ξυνογαλάς και Δημήτριος Φατούρος εφημέριοι ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού μίλησε ο π. Νικόλαος Ξυνογαλάς για τον βίο του Αγίου Μηνά στους συμμετέχοντες πιστούς που προσήλθαν απο την ευρύτερη της Χαλκίδος και της Δροσιάς, ώστε να τιμήσουν την εορτή.

Επίσης τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς κ. Αλέξανδρος Συμιακάκης με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

  

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων