14/05/2023 14/05/2023 Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος εορτάσθηκε στο Βασιλικό Χαλκίδος, με επίκεντρο των εορτασμών το φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Θεράποντος και Κυριακής, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή Δ’ Πάσχα της Σαμαρείτιδος 14 Μαϊου...
Ενορίες : Άγιος Θεράπων Βασιλικού Ευβοίας
14 Μαΐου, 2023 - 20:09
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2023 - 19:40

Η Εορτή του Αγίου Θεράποντος στο Βασιλικό Χαλκίδος

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Θεράποντος στο Βασιλικό Χαλκίδος

Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος εορτάσθηκε στο Βασιλικό Χαλκίδος, με επίκεντρο των εορτασμών το φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Θεράποντος και Κυριακής, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή Δ’ Πάσχα της Σαμαρείτιδος 14 Μαϊου 2023 τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Σταμάτιος Μπασδέκης εφημέριος ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού.
Την εορτή τίμησαν πολλοί πιστοί της ενορίας επίσης τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού  κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και κ. Αλέξανδρος Βουρής.
  
Φωτογραφίες Νάντια Ιμπραχήμ – Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων