10/02/2024 10/02/2024 Μέσα σε εορταστικό κλίμα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου και ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού στον φερώνυμο κοιμητηριακό ιερό ναό στην Αμάρυνθο. Παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εξ’ Αμαρύνθου Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Παύλο Μπαραμπούτη, εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλιθέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών,...
Ενορίες : Αγίου Χαραλάμπους Αμαρύνθου
10 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 15:07

Η Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Αμάρυνθο

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Αμάρυνθο

Μέσα σε εορταστικό κλίμα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου και ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού στον φερώνυμο κοιμητηριακό ιερό ναό στην Αμάρυνθο.

Παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εξ’ Αμαρύνθου Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Παύλο Μπαραμπούτη, εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλιθέας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και τον Οικονόμο Ιωάννη Μπαραμπούτη, εφημέριο του ιερού ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο π. Παύλος αναφέρθηκε στην μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους μέσα απο την στιχολογία του απολυτικίου: Ως στύλος ακλόνητος της εκλησίας χριστού όπου ο Άγιος Χαράλαμπος παρέμεινε πρότυπο ακλόνητου στύλου και παράδειγμα λειτουργού με την πίστη την καρτερία και την υπομονή υπομένοντας μέχρι του μαρτυρικού τέλους του έχοντας την ακλόνητη πίστη του στον Χριστό.

Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέησις υπέρ αναπαύσεως των ενθάδε κεκοιμένων του ιερού κοιμητηρίου.

Την εορτή τίμησαν η Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη και οι φιλέορτοι πιστοί απο την Αμάρυνθο.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Ιεροψάλτης ιερού ναού Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου κ. Χρήστος Γαλάνης με τον Ιεροψάλτη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων