11/05/2021 11/05/2021 Μέσα σε χαρμόσυνο και πανηγυρικό κλίμα εορτάσθηκε η ετήσια εορτή της Παναγίας Παραβουνιώτισσας με επίκεντρο της εορτής τον φερώνυμο Ενοριακό Ι. Ναό στην Ερέτρια, όπου την παραμονή της εορτής, το εσπέρας της Κυριακής του Θωμά 9 Μαΐου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματέως παρά τω Αρχιγραματεί της...
Ενορίες : Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας
11 Μαΐου, 2021 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 10:28

Η Ερέτρια τίμησε την Παναγία Παραβουνιώτισσα

Διαδώστε:
Η Ερέτρια τίμησε την Παναγία Παραβουνιώτισσα

Μέσα σε χαρμόσυνο και πανηγυρικό κλίμα εορτάσθηκε η ετήσια εορτή της Παναγίας Παραβουνιώτισσας με επίκεντρο της εορτής τον φερώνυμο Ενοριακό Ι. Ναό στην Ερέτρια, όπου την παραμονή της εορτής, το εσπέρας της Κυριακής του Θωμά 9 Μαΐου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματέως παρά τω Αρχιγραματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη με την συμμετοχή και άλλων Κληρικών της Ερέτριας και της γύρω περιοχής, αλλά και των πιστών που συμμετείχαν, τηρούντων τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ιωάννης.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, με την συλλειτουργία Ιερέων εκ Χαλκίδος και Ερετρίας.

Παρών, μεταξύ των πιστών, εδώσαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κηρύκος Μπασινάς και η πρωην Δήμαρχος κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ.

Το θείο λόγο κήρυξε ο π. Τιμόθεος και ο Εφημέριος της Ενορίας, Οικον. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης στην προσφώνηση του ευχαρίστησε τους προσελθόντες συλλειτουργούς του, τους προσκυνητές και όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της πανηγύρεως.

Τους ύμνους της πανηγύρεως, εσπέρας και ανήμερα, απέδωσε θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης με την συμμετοχή και άλλων Ιεροψαλτών, που πλαισίωσαν το ιερό αναλόγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων