17/10/2022 18/10/2022 Την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Φιλοθέη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων, φιλοξένησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου στον οποίο λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022». Θέμα της ομιλίας ήταν: «Παναγία Δέσποινα, πηγή χαράς και έμπνευσης στη ζωή μας». Η Γερόντισσα Φιλοθέη στην ενδιαφέρουσα ομιλία της αρχικά είπε: «H Παναγία κατέχει κεντρική...
Ενορίες : Άγιος Δημήτριος Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής
17 Οκτωβρίου, 2022 - 21:21
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 2:23

Η Γερόντισσα Φιλοθέη, Ηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας Βρυούλων στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022»

Διαδώστε:
Η Γερόντισσα Φιλοθέη, Ηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας Βρυούλων στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022»

Την Οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Φιλοθέη, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων, φιλοξένησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου στον οποίο λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022».

Θέμα της ομιλίας ήταν: «Παναγία Δέσποινα, πηγή χαράς και έμπνευσης στη ζωή μας».

Η Γερόντισσα Φιλοθέη στην ενδιαφέρουσα ομιλία της αρχικά είπε: «H Παναγία κατέχει κεντρική θέση στην ζωή μας. Αποτελεί ένα μεγάλο δώρο του Θεού στον κόσμο, πηγή χαράς και ευλογίας για όλη την ανθρωπότητα αλλά και πηγή έμπνευσης και ευθύνης στην ζωή μας ως Χριστιανών. Όλη η επίγεια διαδρομή της Θεοτόκου, από την Γέννηση της μέχρι την Κοίμηση της είναι μία πορεία γεμάτη χάρη, ειρήνη, ελπίδα, αγάπη και πόνο».

«Η παρουσία της στην ζωή μας είναι και η παρηγοριά μας. Στις δυσκολίες και τα βάσανα της καθημερινότητας βρίσκεται πάντα δίπλα μας», είπε χαρακτηριστικά η Γερόντισσα. «Μεσιτεύει για μας στον Μονογενή Υιό και Θεό της. Ακούει πρόθυμα τα παράπονα, τις αγωνίες μας, τα λάθη μας, τα πάθη μας και σπεύδει με μακροθυμία να μας συμπαρασταθεί και να μας γιατρεύσει τίς πληγές».

Στη συνέχεια τόνισε: «Γίνεται ένα με μας, μπαίνει στη θέση μας, ζει για τον Χριστό και για όλο τον κόσμο. Μας έχει δώσει το δικαίωμα να ζητάμε άμεσα την επέμβασή της, υψώνει καθημερινά τα χέρια Της για να δέεται για όλο τον κόσμο».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Γερόντισσα Φιλοθέη είπε:

«Η Παναγία μας δείχνει ποιος είναι ο δρόμος πού πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να κατοικήσει ο Χριστός μέσα μας.

Μας διδάσκει με τη ζωή της και τη σιωπή της τον δρόμο της ταπείνωσης, της ελεύθερης υπακοής στο θέλημα του Χριστού, της χαράς και της δοξολογίας σε ό,τι επιτρέψει ή παραχωρήσει ο Κύριος, της εμπιστοσύνης στην Πρόνοιά Του, της ησυχίας και της νήψεως.

Μας καλεί να γίνουμε όπως εκείνη, άνθρωποι ευλογίας και χαράς που με την φωτεινή παρουσία μας θα σηκώνουμε με ευγνωμοσύνη τον σταυρό μας ζώντας με την προσδοκία της εν Χριστώ Αναστάσεώς μας».

Μετά την ομιλία, η Γερόντισσα απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των πιστών δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά στο καθιερωμένο «Ενοριακό Αρχονταρίκι», που καθημερινώς γίνεται εντός του Ιερού Ναού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 7.00 το απόγευμα, ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ και θέμα: «Η κρίση του κόσμου».

Η 16η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Κεντικελένης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου και έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Σπυρίδων Περιβολάρης και κ. Ερμής Πούλος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων