17/01/2023 17/01/2023 Με ιερά συγκίνηση και αισθήματα ευλάβειας η Ενορία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης θα έχει την χαρά και ευλογία στις 4 Φλεβάρη να υποδεχθεί την εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους. Ένα ακόμη θεομητορικό θησαύρισμα από το Άγιο Όρος έρχεται για να εγκατασταθεί μόνιμα...
Ενορίες : ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
17 Ιανουαρίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2023 - 18:31

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου στη Θεσσαλονίκη

Με ιερά συγκίνηση και αισθήματα ευλάβειας η Ενορία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης θα έχει την χαρά και ευλογία στις 4 Φλεβάρη να υποδεχθεί την εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκοου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους.

Ένα ακόμη θεομητορικό θησαύρισμα από το Άγιο Όρος έρχεται για να εγκατασταθεί μόνιμα στην συμπρωτεύουσα, στην πολη του Αγίου Δημητρίου.

Η υποδοχή θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 16:30 στα προπύλαια του Ιερού Ναού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Την Ιερά Εικόνα θα κομίσουν στην ενορία οι μοναχοί της αγιορείτικης Μονής.

Το πιστό αντίγραφο θα παραμείνει εσαεί στον ως άνω ιερό ναό για προσκύνημα και ευλογία των πιστών.

Ο ναός θα τιμάει την ιερά μνήμη της Εικόνας στην αρχική της εορτή, η οποία είναι 28η Οκτωβρίου, της Αγίας Σκέπης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων