28/07/2021 29/07/2021 Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου. Το απόγευμα της παραμονής, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ιερού...
Ενορίες : Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Λέρου
28 Ιουλίου, 2021 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 2:27

Η Λέρος πανηγύρισε την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Διαδώστε:
Η Λέρος πανηγύρισε την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

Το απόγευμα της παραμονής, Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Γεωργίου Γαμπιέρη, και ιερέων της νήσου.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο και παρέστη ο Δήμαρχος Μ. Κόλιας και αρκετοί πιστοί, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

 

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Όθων Χατζηλάρης, Αναστάσιος Χατζηλάρης, Νικόλαος Ελένης, Σώζων Λάμπρου, Πέτρος Κουτούζος, οι οποίοι έψαλλαν θαυμάσια, αποδίδοντας με βυζαντινό λέρικο ύφος, τους ύμνους και τα τροπάρια της Αγίας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ετελέσθη Ιερά Παράκληση.

 

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το πρωί της Τετάρτης 28 Ιουλίου, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συλλειτουργούντων του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου π. Γεωργίου Γαμπιέρη, και των ιερέων π.Σωφρονίου Χατζηλάρη και π.Σεργίου Γουρλά.

Κατά την Θεία Λειτουργία παρέστη ο Δήμαρχος κ. Μ. Κόλιας και αρκετοί πιστοί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος, κατά την παράδοση, ευλόγησε τα προσφερθέντα μήλα προς τιμήν της Αγίας, διένειμε το αντίδωρο και ο εφημέριος του Ναού π. Γεώργιος μοίρασε τα μήλα της Αγίας στους πιστούς, κατά το έθιμο.

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων