27/04/2019 27/04/2019 Χθες το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρος Μεγάλου Σαββάτου) και στις δυο ενορίες της Υπάτης του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Γεωργίου. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, που υπήρξε η καθέδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Νέων Πατρών, τα Εγκώμια έψαλλαν οι πιστοί μαζί με τον εφημέριο του ναού π. Δημήτριο...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Υπάτης
27 Απριλίου, 2019 - 8:59

Η λιτάνευση των Επιταφίων της Υπάτης

Διαδώστε:
Η λιτάνευση των Επιταφίων της Υπάτης

Χθες το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρος Μεγάλου Σαββάτου) και στις δυο ενορίες της Υπάτης του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Γεωργίου. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, που υπήρξε η καθέδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Νέων Πατρών, τα Εγκώμια έψαλλαν οι πιστοί μαζί με τον εφημέριο του ναού π. Δημήτριο Καραγιάννη. Η γλυκύτητα των ύμνων προσέδωσε στην όλη ατμόσφαιρα της πένθιμης νύχτας τα χρώματα της ορθοδόξου χαρμολύπης και την ελπίδα του “δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάσταση”.

Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση των Επιταφίων στους δρόμους της Υπάτης. Το σημείο συνάντησης των δύο ενοριών αποτέλεσε η κεντρική πλατεία των Αινιάνων όπου και ακολούθησε δέηση. Ιδιαίτερα συγκινητική για την Υπάτη είναι η στιγμή της επιστροφής των Επιταφίων στο ναό όπου ψάλλεται το τροπάριο “Τον ήλιον κρύψαντα” το οποίο συνέγραψε ο Γεώργιος Ακροπολίτης και μελοποίησε ο Γερμανός Μητροπολίτης Νέων Πατρών (Υπάτης).

Φωτογραφίες: Ιωάννης Δ. Ζαπαντιώτης   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων