02/12/2023 02/12/2023 Μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζο, παρουσιάστηκε από το Φωνητικό Σύνολο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Ρέντη, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Διηύθυνε η μαέστρος Μαρία Κάτσαρη και την χορωδία συνόδευσαν οι Δημήτρης Τσούνης στην αφήγηση και το τραγούδι, Λευτέρης Συμιανάκης στην κιθάρα,...
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
02 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2023 - 17:25

«Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει»: Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Διαδώστε:
«Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει»: Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζο, παρουσιάστηκε από το Φωνητικό Σύνολο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Ρέντη, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Διηύθυνε η μαέστρος Μαρία Κάτσαρη και την χορωδία συνόδευσαν οι Δημήτρης Τσούνης στην αφήγηση και το τραγούδι, Λευτέρης Συμιανάκης στην κιθάρα, Λάμπρος Πανταζόπουλος στο μπουζούκι και η μαέστρος στο πιάνο.

Ο Μάνος Λοΐζος, μουσικοσυνθέτης με σπουδαία προσφορά στο έντεχνο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, άφησε το στίγμα του στον χώρο της μουσικής και επηρέασε όσο λίγοι με την παρουσία του και τις συνθέσεις του τον ελληνικό λαό. Άναψε την φλόγα στις καρδιές των Ελλήνων και άνοιξε δρόμους, όχι μόνο στην ποίηση και την μουσική, αλλά και την παράδοση.

Ασχολήθηκε με την μουσική, ήδη από τα μαθητικά του χρόνια μαθαίνοντας αρχικά βιολί, ενώ αργότερα καταπιάστηκε με την κιθάρα. Η μεγάλη στροφή στη ζωή του έγινε στις αρχές του 1960, όταν εγκατέλειψε τις σπουδές του για να ασχοληθεί πλέον αποκλειστικά με την μουσική.

Με την μεσολάβηση του Μίμη Πλέσσα ηχογραφεί το πρώτο του τραγούδι και ακολουθεί στη συνέχεια μια δημιουργική πορεία με σπουδαία έργα και σημαντικές συνεργασίες.

Τα τραγούδια του γεμάτα λυρισμό και τρυφερότητα, ερμήνευσαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Γιάννης Καλατζής, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρία Φαραντούρη, ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Δήμητρα Γαλάνη.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, το Φωνητικό Σύνολο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Ρέντη, απέδωσε αντιπροσωπευτικά και αγαπημένα τραγούδια του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη, που αποτέλεσαν σταθμό στην σύγχρονη έντεχνη λαϊκή μουσική του τόπου μας και έγραψαν την δική τους μοναδική ιστορία.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων