01/12/2022 01/12/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολυάριθμων πιστών εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής. Ο συγκεκριμένος Ναός αποτελεί έργο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτη π. Πορφυρίου Δελλή (19 Νοεμβρίου 1945 – + 24 Δεκεμβρίου 2020), ο...
Ενορίες : Αγίου Ανδρέα του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής
01 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2022 - 10:10

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολυάριθμων πιστών εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής.

Ο συγκεκριμένος Ναός αποτελεί έργο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτη π. Πορφυρίου Δελλή (19 Νοεμβρίου 1945 – + 24 Δεκεμβρίου 2020), ο οποίος από το 1988 και επί 32 συναπτά έτη διατέλεσε εφημέριος του Ναού.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, 30 Νοεμβρίου, εψάλη το πρωί ο Όρθρος και επακολούθησε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, Εκπροσώπου του εν Αθήναις Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας της εορτής του Αγίου τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και επακολούθησε η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί προς τιμήν του εορταζομένου Πρωτοκλήτου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου.

Πανηγυρικός Εσπερινός

Την παραμονή της εορτής, 29 Νοεμβρίου, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Επακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής της Αγίας Παρασκευής.

 

Αριστείδης Γ. Θεοδωρόπουλος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων