09/10/2019 09/10/2019 “Ακολουθούμε την διδασκαλία του Κυρίου, τα βήματα των Αποστόλων, των αγίων της πίστεως μας. Ακολουθούμε, αυτήν την εμπειρία, προκειμένου να βρεθούμε στην βασιλεία των ουρανών”. Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου Ιερά αγρυπνία τελέστηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γαβαλάς, Καθηγούμενος της Ιεράς...
Ενορίες : Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
09 Οκτωβρίου, 2019 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2019 - 15:38

“Η πίστη του Χριστού, ανθίζει παρά τις διώξεις”

Διαδώστε:
“Η πίστη του Χριστού, ανθίζει παρά τις διώξεις”

“Ακολουθούμε την διδασκαλία του Κυρίου, τα βήματα των Αποστόλων, των αγίων της πίστεως μας. Ακολουθούμε, αυτήν την εμπειρία, προκειμένου να βρεθούμε στην βασιλεία των ουρανών”.

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γαβαλάς, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Σαντορίνης.

Η αγρυπνία και η ομιλία εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος καθημερινών δράσεων και εκδηλώσεων του Ναού, με τον γενικό τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει».

Ο π. Δαμασκηνός, αναφέρθηκε στον λόγο του, στον Απόστολο Ιάκωβο τον Αλφαίο, η μνήμη του οποίου τιμάται αυτήν την ημέρα.
Ήταν αδελφός του Αποστόλου Ματθαίου. Ο ενάρετος βίος του, κέρδισε τον σεβασμό των Ιουδαίων, αλλά δεν τον γλύτωσε από έναν μαρτυρικό θάνατο.
Για τους Ιουδαίους, έγινε γνωστός ως ο Ιάκωβος ο δίκαιος. Ήταν πολύ ταπεινός. Φορούσε ως ένδυμα, ένα λινό ύφασμα και ήταν ανυπόδητος. «Προσευχόταν τόσες πολλές ώρες, που τα γόνατα του είχαν σκληρύνει.
Διέδωσε το Ευαγγέλιο του Χριστού στην Αίγυπτο και την Παλαιστίνη. Με την διδασκαλία του οι Φαρισαίοι ένοιωσαν ότι η ιουδαϊκή πίστη απειλείται.
Παρά τον σεβασμό που απολάμβανε, ο Ιάκωβος κατηγορήθηκε ότι παραβίαζε τον νόμο και του ζητήθηκε να απαρνηθεί δημόσια την πίστη του στον Χριστό.»
Μπροστά στο πλήθος, συνέχισε ο π. Δαμασκηνός, δήλωσε, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός σωτήρας.
Εξαγριωμένοι οι Εβραίοι, τον καταδίκασαν σε σταυρικό θάνατο. Κι έτσι, ακολούθησε τα βήματα του διδασκάλου του.
Όπως τόνισε ο ομιλητής, το μήνυμα του Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου, ανανεώνεται είκοσι αιώνες τώρα και αντηχεί στην καρδιά μας, στην ζωή μας.
Η πίστη του Χριστού, ανθίζει παρά τις διώξεις. Όσο και να καταδιώκεται ο Χριστός, δεν καταλύεται. Όπως έγινε στο παρελθόν στη Ρωσία, αλλά και την Κίνα, όπου χρόνια τώρα συνεχίζονται η αθεΐα και οι διωγμοί.
«Τι ήταν ο Ιάκωβος; Ότι και οι άλλοι Απόστολοι. Δώδεκα άκακα πρόβατα, απλοί άνθρωποι, αδύναμοι.
Και όμως μετέβαλλαν τον κόσμο με την δύναμη του Ιησού Χριστού, με τη δύναμη του Σταυρού Του, με την δύναμη της Αναστάσεώς Του. Και με την δύναμη της Πεντηκοστής, τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος.»
Η γνώση και η επίγνωση αυτής της δυνάμεως, της πίστεως μας, μας οδηγεί στην σωτηρία, στη θέωση, στην κοινωνία με τον Κύριο στον παράδεισο.
Αυτή είναι η πορεία της Εκκλησίας μας. Αυτή είναι η συνεχής μαρτυρία και το μήνυμα της πίστεώς μας.
Για να ολοκληρώσει την ομιλία του:
«Ακολουθούμε την διδασκαλία του Κυρίου, τα βήματα των Αποστόλων, των αγίων της πίστεως μας. Ακολουθούμε, αυτήν την εμπειρία, προκειμένου να βρεθούμε στην βασιλεία των ουρανών.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων