01/01/2023 01/01/2023 Με ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στον Ιερό ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η ιερά μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, σήμερα Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023. Το πρωί της Πρωτοχρονιάς οι ιερείς του ναού, ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος Τσιμέρης προϊστάμενος και ο εφημέριος Πρωτ. Θεοδόσιος Αργυρόπουλος τέλεσαν...
Ενορίες : Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης
01 Ιανουαρίου, 2023 - 21:03
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2023 - 21:12

Η πρώτη του Έτους στον Άγιο Φώτιο Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Η πρώτη του Έτους στον Άγιο Φώτιο Θεσσαλονίκης

Με ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στον Ιερό ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης η Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Χριστού και η ιερά μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, σήμερα Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς οι ιερείς του ναού, ο Αρχιμανδρίτης Μακάριος Τσιμέρης προϊστάμενος και ο εφημέριος Πρωτ. Θεοδόσιος Αργυρόπουλος τέλεσαν την Ακολουθία του Όρθρου και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη για την πρώτη του έτους.

Τους ύμνους της Εορτής απέδωσαν θαυμάσια οι χοροί του Ναού.

Στο τέλος της Λειτουργίας ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα και διανεμήθηκαν σε όλο το εκκλησίασμα τσουρεκάκια.

Το φλουρί το κέρδισε ο νεώτερος εκ των επιτρόπων κ.Αλεξανδρής.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων