18/07/2022 18/07/2022 Με την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων ξεκίνησαν την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλίου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη του Αγίου ένδοξου και δικαίου Προφήτου Ηλίου του Θεσβίτου. Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης Το Σάββατο τελέστηκε το κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων κτητόρων, των ευεργετών, των...
Ενορίες : Προφήτου Ηλίου Πυλαίας Θεσσαλονίκης
18 Ιουλίου, 2022 - 21:48
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 22:08

Η Πυλαία πανηγυρίζει τον Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη

Διαδώστε:
Η Πυλαία πανηγυρίζει τον Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη

Με την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων ξεκίνησαν την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλίου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη του Αγίου ένδοξου και δικαίου Προφήτου Ηλίου του Θεσβίτου.

Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης

Το Σάββατο τελέστηκε το κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων κτητόρων, των ευεργετών, των δωρητών και πάντων των ιερατευσάντων και διακονησάντων στον ως άνω Ιερό Ναό.

Σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 18 Ιουλίου, ο προϊστάμενος του ναού αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς μαζί με τους εφημερίους αρχιμ. Θεωνά Πλιάντη, αρχιμ. Παντελεήμων Καραφουλίδη και Πρωτ. Αλέξανδρο Καϊτίδη τέλεσαν την ακολουθία του μικρού αποδείπνου και τους χαιρετισμούς ενώπιον της Ιεράς Εικόνας του Προφήτου Ηλιού.

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή εξήλθε η ιερά εικόνα του Προφήτου από το Άγιο Βήμα.

Προ της απολύσεως οι ιερείς μαζί με τους παρευρισκομένους πιστούς με πομπή μετέβησαν στον αύλειο χώρο του Ναού και ευλόγησαν τις αρτοκλασίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων