08/01/2022 11/01/2022 Το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2022 πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ενοριακός Ι. Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Χαλκίδος, μία εκ των τεσσάρων παλαιών Ενοριών της Πόλης, όπου και το παλιό Κοιμητήριό της, με την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Όρθρο και...
Ενορίες : ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
08 Ιανουαρίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2022 - 12:13

Η Σύναξη του Τίμιου Προδρόμου στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Η Σύναξη του Τίμιου Προδρόμου στη Χαλκίδα

Το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2022 πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ενοριακός Ι. Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Χαλκίδος, μία εκ των τεσσάρων παλαιών Ενοριών της Πόλης, όπου και το παλιό Κοιμητήριό της, με την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή Κληρικών της Πόλεως, με επικεφαλής του Πρωτοσύγκελλό της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξαν, στον μεν Εσπερινό ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, στην δε Θεία Λειτουργία ο επίσης Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου.

Προ της Απολύσεως ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την φιλοξενία, ευχήθηκε σε όλους εόρτια, ενώ συνεχάρη τον ιερατικώς προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση, τον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Οικον. Αναστάσιο Χρήστου και τους συνεργάτες τους για την διοργάνωση της πανηγύρεως και την φροντίδα της ευπρέπειας του Ι. Ναού.

Την ιερά Υμνολογία διηκόνησαν οι δύο Ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Ιωάννης Κουρούπης και κ. Γεώργιος Αλεξίου, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως.

Στον Εσπερινό, μεταξύ των εκκλησιασθέντων πιστών, παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη και το πρωί, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε μικρή Λιτανεία πέριξ του Ι. Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων