07/02/2019 07/02/2019 Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης εορτάστηκε και φέτος με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα η ιερά μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινούπολεως και Προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, που φέρει το όνομα του. Ενορίτες και πιστοί από την Θεσσαλονίκη συμμετείχαν ομοθυμαδόν στις...
Ενορίες : Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης
07 Φεβρουαρίου, 2019 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2019 - 20:32

Τα παλικάρια της Θεσσαλονίκης κουβαλούν τον Άγιο Φώτιο

Διαδώστε:
Τα παλικάρια της Θεσσαλονίκης κουβαλούν τον Άγιο Φώτιο

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης εορτάστηκε και φέτος με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα η ιερά μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινούπολεως και Προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης, που φέρει το όνομα του.

Ενορίτες και πιστοί από την Θεσσαλονίκη συμμετείχαν ομοθυμαδόν στις λατρευτικές Ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου Φωτίου, οι οποίες ξεκίνησαν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, με την ιερά λιτανεία της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους πέριξ της Ενορίας και συνεχίσθηκαν την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου με τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τον οποίο και πλαισίωσαν πλειάδα Πατέρων τόσο από την Αποστολική Μητρόπολη, όσο και από όμορες Ιερές Μητροπόλεις.

 

 

 

Ανήμερα, τελέσθηκε μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής χαράς, πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, με τη συμμετοχή Πατέρων και Ιεροδιακόνων.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό, μικροί και μεγάλοι, για να δοξάσουν τον άγιο Τριαδικό Θεό, να αναπέμψουν αίνον, τιμή και δοξολογία, επικαλούμενοι τις πρεσβείες του εορτάζοντος Αγίου Φωτίου.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων