29/10/2019 29/10/2019 Ολοκληρώθηκαν οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019», χρονικής διάρκειας 23 ημερών (από 6 Οκτωβρίου έως 28 Οκτωβρίου), που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών σε όλες τις εκδηλώσεις. Ο επίλογος γράφτηκε με μία υπέροχη υπαίθρια μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνορθόδοξη παράδοση....
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου
29 Οκτωβρίου, 2019 - 10:05
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2019 - 10:09

“Ήδη από σήμερα ετοιμαζόμαστε για τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020”

Διαδώστε:
“Ήδη από σήμερα ετοιμαζόμαστε για τα ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020”

Ολοκληρώθηκαν οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019», χρονικής διάρκειας 23 ημερών (από 6 Οκτωβρίου έως 28 Οκτωβρίου), που πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ο επίλογος γράφτηκε με μία υπέροχη υπαίθρια μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνορθόδοξη παράδοση.

 

 

 

 

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλα τα Παραδοσιακά Τμήματα του Ιερού Ναού και Παραδοσιακοί Σύλλογοι του Δήμου, Ηπειρώτες Πόντιοι και Κρήτες.

Η άρτια και άκρως επαγγελματική τεχνική οργάνωση που φέρει την υπογραφή Ιωάννου Ζαργάνη, η υπέροχη απόδοση της ζωντανής ορχήστρας, η άψογη εκτέλεση επίκαιρων τραγουδιών από την ενοριακή Ευρωπαϊκή χορωδία, ο απερίγραπτος ενθουσιώδης και γεμάτος λεβεντιά και ζωντάνια τρόπος που χόρεψαν τα παιδιά, τα μέλη των ενοριακών Παραδοσιακών Τμημάτων και των Παραδοσιακών Συλλόγων και η φωτεινές εικόνες που προβάλλονταν ταυτόχρονα σε γιγαντοοθόνη (video wall), με τις περιοχές απ’ όπου προέρχονταν οι χοροί, προκάλεσαν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα και τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό στους εκατοντάδες πιστούς που κατέκλυσαν κυριολεκτικά όλο τον χώρο της πλατείας στην βόρεια πλευρά του Ιερού Ναού.

 

 

 

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο π. Ματθαίος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για την αγάπη και το πατρικό ενδιαφέρον που περιβάλλει την ενορία του Αγίου Δημητρίου, τον Πανοσιολογιωτάτο Αρχιμανδρίτη Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, για την αμέριστη συμπαράστασή του στο ενοριακό έργο, τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου, τα Δ.Σ. των Παραδοσιακών Συλλόγων του Δήμου, τους εκατοντάδες πιστούς, που καθημερινώς και ανελλιπώς έδιναν το παρόν σε όλες τις καθημερινές εκδηλώσεις, τους πολλούς εθελοντές, που για μεγάλο χρονικό διάστημα προ της ενάρξεως των εκδηλώσεων και κατά τη διάρκειά τους, προσέφεραν ανιδιοτελώς την πολύτιμη βοήθειά τους και τέλος τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού, που κυριολεκτικά εκδαπανήθηκαν για την επιτυχία των πολυήμερων ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων.

 

 

 

 

 

Τέλος, τόνισε με έμφαση ότι το ορθόδοξο πανηγύρι είναι η συνέχεια της λατρευτικής ζωής και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά το αντάμωμα, την ενότητα, την ανανέωση της ιστορικής μνήμης και την αφοσίωση στα μηνύματα της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης.

Και κατέληξε: “Ήδη από σήμερα ετοιμαζόμαστε για τα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»”.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων