27/08/2019 27/08/2019 Στις  26 Αυγούστου  τελέσθηκε η καθιερωμένη ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης στον Μαλακώντα Ερέτριας. Την Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσ Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας συμμετεχόντων των ιεροψαλτών που πλαισίωσαν το αναλόγιο και την αρθρόα συμμετοχή των πιστών που τίμησαν τον εορταζόμενο άγιο...
Ενορίες : Ιερός Ναός Παναγίας Ελεούσης στον Μαλακώντα Ερέτριας
27 Αυγούστου, 2019 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2019 - 14:21

Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του αγίου Φανουρίου στην Ερέτρια

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του αγίου Φανουρίου στην Ερέτρια

Στις  26 Αυγούστου  τελέσθηκε η καθιερωμένη ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης στον Μαλακώντα Ερέτριας.

Την Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσ Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας συμμετεχόντων των ιεροψαλτών που πλαισίωσαν το αναλόγιο και την αρθρόα συμμετοχή των πιστών που τίμησαν τον εορταζόμενο άγιο προσφέροντας τις παραδοσιακές φανουρόπιτες καθώς επίσης και των κυριών της ενορίας που έψαλαν την ιερά παράκληση του Αγίου Φανουρίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Θεαγένης ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της Θείας Λειτουργία προτρέποντας τους πιστούς να τηρούν τις νηστείες και να συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία την Θεία Κοινωνια και να κρατούν τις παραδόσεις.

Τέλος μετά το πέρας της Αγρυπνίας ο π. Θεαγένης ευλόγησε τις προσφερόμενες φανουρόπιτες των πιστών στο κατάμεστο προαύλειο χώρο του ιερού ναού και εν συνεχεία ευχήθηκε και ευχαρίστησε τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην ιερά αγρυπνία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων