29/09/2023 29/09/2023 Με κάθε λαμπρότητα το Ναύπλιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την νήσο Λέσβο τη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 . Η υποδοχή έγινε από κλήρο και λαό στην είσοδο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην συνοικία της Πρόνοιας. Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το βράδυ στον κατάμεστο από...
Ενορίες : Ευαγγελίστριας Ναυπλίου
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 13:03

Ιερά Αγρυπνία για τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία για τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο

Με κάθε λαμπρότητα το Ναύπλιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την νήσο Λέσβο τη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 . Η υποδοχή έγινε από κλήρο και λαό στην είσοδο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην συνοικία της Πρόνοιας.

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το βράδυ στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό ναό, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία Ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Αργολίδος Χρυσοστόμου Παπουλέση

Κατά τις Ιερές ακολουθίες έψαλε ο πρωτοψάλτης Γεώργιος Δαρλάσης

Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε θερμά για ακόμα μία φορά τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο για την άδεια που έδωσε να μεταφερθούν τα Ιερά λείψανα στο Ναύπλιο για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Κατά την παραμονή των ιερών λειψάνων στον Ιερό Ναό θα τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00πμ έως και τις 09:30μμ. καθημερινά.

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη είναι οσιομάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας. Είναι νεοφανείς άγιοι καθώς μαρτύρησαν 10 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1463 μ.Χ.). Σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται πως φανερώθηκαν από το 1959 με θαυματουργικό και θαυμαστό τρόπο.

Η εορτή τους είναι δύο μέρες μετά το Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη της Διακαινησίμου ή Λαμπροτρίτη, στην ομώνυμη μονή της Λέσβου. Στις 23 Ιουνίου 1959 αποκαλύφθηκε ένας τάφος αγνώστων κοντά στο χωριό Θερμή της Λέσβου.

               

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων