17/10/2023 17/10/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 στην Ερμιόνη, Ιερατική σύναξη των εφημερίων της Ερμιονίδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μετά την Θεία Λειτουργία , στο πνευματικό κέντρο της ενορίας, έγινε η καθιερωμένη προσευχή, κατετέθησαν εισαγωγικές σκέψεις από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κρανιδίου π....
Ενορίες : Αγία Σκέπη ΠαπάγουΚοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμιονίδος
17 Οκτωβρίου, 2023 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 19:19

Ιερατική σύναξη των εφημερίων της Ερμιονίδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ιερατική σύναξη των εφημερίων της Ερμιονίδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 στην Ερμιόνη, Ιερατική σύναξη των εφημερίων της Ερμιονίδος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μετά την Θεία Λειτουργία , στο πνευματικό κέντρο της ενορίας, έγινε η καθιερωμένη προσευχή, κατετέθησαν εισαγωγικές σκέψεις από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κρανιδίου π. Χριστόφορο Καραβία, ο οποίος και καλοσώρισε στο Ιερατικό σώμα της τοπικής Εκκλησίας τον νέο διάκονο π. Νικόλαο Μουρμούρη.

Κατόπιν ο Αιδεσιμ. πρωτ. π. Δημήτριος Αμπελάς ανέπτυξε στους πατέρες την εισήγησή του με θέμα: «Μια εβδομάδα στην ενορία» προτείνοντας σκέψεις και δράσεις σχετικά με την λειτουργική και ποιμαντική μαρτυρία που οφείλει να προγραμματίζει και να προσφέρει μια σύγχρονη ενορία στον κόσμο σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και κατάθεση απόψεων και προτάσεων από όλους τους παρευρισκόμενους πατέρες. Στη συνέχεια έγινε αναφορά σε τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

“Δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό για αυτή την ευκαιρία συνάντησης και συμπνευματισμού που καλλιεργεί και προάγει την συνεργασία και συναντίληψη μεταξύ των συνεφημερίων που διακονούν στην ίδια περιοχή. Ευχαριστούμε θερμά τον π. Δημήτριο Αμπελά για την εμπεριστατωμένη εισήγησή του και την ζεστή φιλοξενία που προσέφερε στους πατέρες. Ευχαριστούμε και όλους τους πατέρες που με αγάπη και προθυμία συμμετείχαν στην ιερατική μας σύναξη”, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης.

 

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ύδρας (Συντάκτης του Δ.Τ: Ο Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Καραβίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων