24/03/2024 24/03/2024 Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στο Ναύπλιο, τιμάται η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμη Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Χιλιάδες πιστών κάθε χρόνο από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, έρχονται για να τιμήσουν την Παναγία εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν. Το Σάββατο 23 Μαρτίου τελέστηκε ο Εσπερινός και το...
Ενορίες : Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου
24 Μαρτίου, 2024 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2024 - 15:42

Ιερό Ευχέλαιο και ομιλία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Διαδώστε:
Ιερό Ευχέλαιο και ομιλία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στο Ναύπλιο, τιμάται η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμη Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Χιλιάδες πιστών κάθε χρόνο από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, έρχονται για να τιμήσουν την Παναγία εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου τελέστηκε ο Εσπερινός και το Ιερό Ευχέλαιο από τον ιερέα π. Βασίλειο Γκολέμη και ακολούθησε Ομιλία από τον π. Δημήτριο Κρουσταλάκη με θέμα: «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν Δικαιοσύνης… Ο Μακαρισμός Του Κυρίου μέσα από τον βίο του Αγίου Λουκά του Ιατρού».

Ο εφημέριος του Ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας, πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Μίχος, ευχαρίστησε τους Ιερείς που έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στον εορτάζοντα Ιερό ναό.

Ο Ναός του Ευαγγελισμού βρίσκεται στην κορυφή λόφου στην συνοικία Πρόνοια Ναυπλίου. Ο Ναός, πρέπει να έχει αναδομηθεί εξολοκλήρου ή επεκταθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές από την αρχική του μορφή.

Ο σημερινός Ιερός Ναός έχει ανεγερθεί εκ βάθρων το έτος 1975, χωρίς να αλλοιωθεί η προηγούμενη μορφή του. Ο Ναός είναι δισυπόστατος και είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα του νομού Αργολίδος.


STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων