02/04/2022 02/04/2022 Διανύουμε ήδη το δεύτερο μισό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με τη βοήθεια του Θεού και έχουμε ήδη λάβει την ευλογία και τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού, τον οποίο η Εκκλησία μας τοποθέτησε στο μέσον της Νηστείας γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Ταυτόχρονα, όπως όλο το χρόνο, όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες, το...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος
02 Απριλίου, 2022 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2022 - 12:38

Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Διαδώστε:
Ιερό Ευχέλαιο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Διανύουμε ήδη το δεύτερο μισό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με τη βοήθεια του Θεού και έχουμε ήδη λάβει την ευλογία και τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού, τον οποίο η Εκκλησία μας τοποθέτησε στο μέσον της Νηστείας γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Ταυτόχρονα, όπως όλο το χρόνο, όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες, το πρόσωπο στο οποίο απευθυνόμαστε με άνεση και χωρίς πολλή σκέψη είναι αυτό της Υπεραγίας Θεοτόκου. «Βοήθα Παναγιά μου», «Έλα Παναγία μου» αναφωνούμε καθημερινά. Το μητρικό πρόσωπο όλων των χριστιανών που σπεύδει κάθε στιγμή στα αναγκεμένα παιδιά Της.

Αυτός είναι προφανώς ο λόγος όπου οι πιστοί έχοντας την ελπίδα, προστρέχουν εκεί όπου η Παναγία τιμάται αλλά και τιμά.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αποζητούν την αγκάλη και την προστασία της Παναγίας και στο Ιερό Εικόνισμά της στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα. Εκεί, που από το προσκυνητάρι της ξεχειλίζουν τα Δάκρυά Της ως μύρο, εδώ και 19 μήνες. Εκεί που καθημερινά τελούνται θαυμαστά γεγονότα σε όσους πιστεύουν στην χάρη Της.

Για να είναι εφικτή η λήψη αυτής της ευλογίας από όλους τους πιστούς, στον Ναό τελείται το Ιερό Ευχέλαιο στο τέλος του οποίου εμβαπτίζονται τα δάκρυα της Παναγίας μας και χρίζονται οι πιστοί από τους Ιερείς.

Το Ιερό Ευχέλαιο για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή θα τελεστεί την προσεχή Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και ώρα 6:30 το απόγευμα.

Ο Ιερός Ναός είναι ανοικτός από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ, με τις εξής Ιερές Ακολουθίες:

• Κάθε πρωί στις 7:00 τελείται Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων ενώ

• Στις 11:00 τελείται η Ιερά Παράκληση ενώπιον της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

• Το απόγευμα ώρα 6:30 τελείται το Μέγα Απόδειπνο μετά της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία την Παρηγορήτρια.

• Κάθε Παρασκευή στις 7:00 το απόγευμα τελείται η Α΄ Ακολουθία των Χαιρετισμών και στις 8:45 η Β΄ Ακολουθία των Χαιρετισμών για τους εργαζομένους.

• Την Κυριακή το απόγευμα στις 6:30 τελείται με πολλή κατάνυξη αλλά και μεγαλοπρέπεια, ο Κατανυκτικός Εσπερινός στο τέλος του οποίου, πραγματοποιείται σειρά ομιλιών με θέμα «Οι τελευταίοι επτά λόγοι του Κυρίου επί του Σταυρού» .

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 2107660943.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων