10/10/2021 10/10/2021 Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, 10 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο. Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής
10 Οκτωβρίου, 2021 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2021 - 23:42

Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στα «Δημήτρια 2021»

Διαδώστε:
Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στα «Δημήτρια 2021»

Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, 10 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού κ. κ. Γεώργιου Καμαριάρη και Ιωάννη Βαζούρα.

Προ της απολύσεως της Θείας Λατρείας, ο Θεοφιλέστατος, με σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, προχείρισε εις το λειτούργημα της Πνευματικής Πατρότητος τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κυριακόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού και Προέδρο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, αναφωνώντας με τα του πυκνού Εκκλησιάσματος «Άξιος»

Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος και Ιερείς εισόδευσαν το ευωδιάζων και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του Ιατρού, προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, το οποίο και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι το πέρας της αγρυπνίας.

Η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με δέηση που εψάλη ενώπιον των Ιερών Λειψάνων υπέρ υγείας των νοσούντων αδελφών μας.

Το απόγευμα ώρα 6.00 θα τελεστεί το μυστήριο του ιερού ευχελαίου και θα γίνει η διανομή του αγιασμένου ελαίου σε φιαλίδια.

Θα ακολουθήσει απονομή του Βραβείου «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021» στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο Ιερό Ναό. Στο τέλος της πανηγυρικής εκδηλώσεως θα διανεμηθεί στο ακροατήριο το βιβλίο “ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΡΕΙΑ”, ένα ανθολόγιο κειμένων με συνισταμένη την διαχρονική αναβάπτιση του Ελληνισμού μέσα στην κολυμβήθρα της Ορθοδόξου Χριστιανικής Παραδόσεως, προσφορά του κ. Κωνσταντίνου Δούκα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων