15/04/2024 15/04/2024 Μέρα χαράς και λύπης ήταν η Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, για την εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Κάθε 10η Μαΐου η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως θυμάται την έξοδο από τη ζωή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, η οποία συνέβη το 1998. Παράλληλα θυμάται και το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στο...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
15 Απριλίου, 2024 - 21:09
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2024 - 21:22

Ημέρα λύπης και χαράς η 10η Απριλίου 2024 για την Ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Διαδώστε:
Ημέρα λύπης και χαράς η 10η Απριλίου 2024 για την Ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Μέρα χαράς και λύπης ήταν η Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, για την εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Κάθε 10η Μαΐου η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως θυμάται την έξοδο από τη ζωή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, η οποία συνέβη το 1998. Παράλληλα θυμάται και το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στο Σμολένσκ της Ρωσίας, το οποίο συνέβη την ίδια μέρα το 2010. Στο δυστύχημα σκοτώθηκε η πολιτειακή, πολιτική, και στρατιωτική ηγεσία της Πολωνίας. Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο και αγαπητός στην κοινότητά Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Χαϊνούφκα Μύρων, αντιστράτηγος του πολωνικού στρατού. Στην μνήμη του, έχει στηθεί στο ναό αναθηματική πλάκα εντός του παρεκκλησίου της Παναγίας Οστρομπράμσκα.

Στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία το απόγευμα της ημέρας, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο πρωθιερέα Ιωάννη Μεταξά κατά την οποία μνημονεύθηκαν οι ανωτέρω και ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος, ο οποίος εκοιμήθη το 2005, ίδια μέρα.

Το μεσημέρι της αυτής, ο Πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, με τον Επίσκοπο Βερενίκης Χρυσόστομο μετέβησαν στο Α΄κοιμητήριο και τέλεσαν τρισάγιο προ του τάφου του μακαριστού πρωθιεράρχου κυρού Σεραφείμ. Προηγουμένως ο π. Σεραφείμ είχε συνοδεύσει τον Επίσκοπο Βερενίκης σε συνάντηση του με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Στη φετινή χρονιά, αυτή την ημέρα, η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως είχε τη χαρά να πληροφορηθεί ότι ο φίλος της κοινότητάς Yπουργός Εσωτερικών της Πολωνικής Δημοκρατίας Θωμάς Szymanski, ο οποίος πολλές φορές έφθασε επισκέπτης στο ναό, διόρισε τον σύμβουλο του Πατρίκιο Panasiouk, ως υπεύθυνο της κυβέρνησης για τις σχέσεις της με την Oρθόδοξη Eκκλησία της Πολωνίας.

Ο Πατρίκιος, είναι ο πρώτος νέος εκ της Πολωνίας, ο οποίος έμαθε ελληνικά και σπούδασε θεολογία, με φροντίδα και μέριμνα της εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Αφού ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές, πλέον υπηρετεί την πατρίδα του ως ανώτερο στέλεχος σε κυβερνητικές θέσεις.

Μέχρι σήμερα έχει διατελέσει σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, καθώς και στέλεχος στο γραφείο του Πρωθυπουργού της Πολωνίας. Προεδρεύει της μη κυβερνητικής οργάνωσης Hagia Marina, η οποία δραστηριοποιείται σε έργα πολιτισμού και φιλανθρωπίας στην Πολωνία και αλλού. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα εργάστηκε στην Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος.

Τη δεύτερη Κυριακή των Νηστειών, ο Πατρίκιος Panasiouk, με ακόμα δύο Ορθοδόξους νέους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της πολιτικής, έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, με την παρουσία και του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού, Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημητρίου, συνάντησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και ο Πατρίκιος ζήτησε την ευλογία της Μητέρας Εκκλησίας, για την υπηρεσία του ως συμβούλου του Υπουργού Εσωτερικών της Πολωνίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων