02/01/2023 02/01/2023 Με την καθολική συμμετοχή του λαού του 7ου Διαμερίσματος των Αθηνών, εορτάστηκε πανηγυρικά εχθές Κυριακή 1-1-23, με την προσήκουσα ιεροπρέπεια και λαμπρότητα, η ιερή ημέρα της ιερής Πρωτοχρονιάς και του κορυφαίου μας ιεράρχη Επισκόπου Καισαρείας και προστάτη εν άλλοις των γραμμάτων μας Μεγάλου Βασιλείου. Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος Στους πανέμορφους Αμπελόκηπους λοιπόν, που μυροβολούν...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη των Αμπελοκήπων
02 Ιανουαρίου, 2023 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 15:39

Ηθική ανάταση για την ιερή Πρωτοχρονιά, στον Άγιο Δημήτριο Μυροβλήτη των Αμπελοκήπων!

Διαδώστε:
Ηθική ανάταση για την ιερή Πρωτοχρονιά, στον Άγιο Δημήτριο Μυροβλήτη των Αμπελοκήπων!

Με την καθολική συμμετοχή του λαού του 7ου Διαμερίσματος των Αθηνών, εορτάστηκε πανηγυρικά εχθές Κυριακή 1-1-23, με την προσήκουσα ιεροπρέπεια και λαμπρότητα, η ιερή ημέρα της ιερής Πρωτοχρονιάς και του κορυφαίου μας ιεράρχη Επισκόπου Καισαρείας και προστάτη εν άλλοις των γραμμάτων μας Μεγάλου Βασιλείου.

  • Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Στους πανέμορφους Αμπελόκηπους λοιπόν, που μυροβολούν την ευγένεια και την καλοδεχτικότητα των ανθρώπων τους, με τους επιβλητικούς και πολυφρόνιστους δρόμους τους και τα σφύζοντα από κόσμο νεολαιίστικα μαγαζιά τους, σύσσωμος ο λαός των Αμπελοκήπων έδωσε το βροντερό παρόν, για να τιμήσει με πανηγυρικό τρόπο την μεγάλη μας ημέρα της ιερής πρωτοχρονιάς.

Στους Αμπελόκηπους, που πρωτοστάστησαν, στην αστική μεγαλουργία της πόλης αργότερα, με την «Βίλα Μαργαρίτα», το «Κτήμα Θών» και όλα τα άλλα αλησμόνητα στοιχεία της κοινωνικής τους ευμάρειας. Επιβλητικός ο καλλιεπής ναός της Πανόρμου και σημαιοστολισμένος με την γαλανόλευκη και τους χρυσοπόρφυρους σταυραετούς του Βυζαντίου, κατηύγαζε την άφατη κατάνυξη των πιστών, αλλά και την ιερότητα της μνήμης του κορυφαίου των γραμμάτων μας, Επισκόπου Καισαρείας Μεγάλου Βασιλείου.

Με έκδηλη την αγάπη και την ηθική φροντίδα για την επιμέλειά του, τόσο του ευσεβούς προϊσταμένου του ναού Αρχιμανδρίτη κ.κ. Πλάτωνος Βακαλάκη, όσο και των φροντιστών του κ.κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου, Κυριακής Κωνσταντοπούλου, αλλά και των ευγενών εθελοντών της εκκλησίας, που με ξεχωριστή αφοσίωση και αγάπη, επιμελούνται τον ναό.

Της θείας λειτουργίας χοροστάστησε ο ευλαβής ιερέας του του Αγίου Δημητρίου κ.κ. Κωνσταντέλλος Δημήτριος, μετά των άλλων ιερέων του ναού. Με το πέρας της λειτουργίας επακολούθησε πανηγυρική δοξολογία επί τη ελεύσει του νέου έτους και στην συνέχεια, ο Πατέρας Δημήτριος ευχήθηκε σε όλους, το νέο έτος 2023 να είναι ευτυχισμένο εποικοδομητικό και να αποτελέσει την απαρχή πνευματικής και ηθικής ευημερίας στη ζωή μας, με κατευθυντήριο δύναμη το Χριστό, που είναι και η μόνη οδός σωτηρίας, από τα φθοροποιά καταναλωτικά μηνύματα της παθογενούς εποχής μας.

Τέλος με πολλήν αγάπη, με το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας, οι ιερείς μας μοίρασαν εξαιρετικής ποιότητας κομμάτια βασιλόπιτας, με την υπομνηστική εικόνα του κορυφαίου ιεράρχη μας Μεγάλου Βασιλείου. Χρόνια Πολλά και ευλογημένα. Ο καινούριος χρόνος 2023, να είναι ευτυχισμένος, γόνιμος και να σηματοδοτήσει την ηθική και πνευματική ευκρασία στη ζωή μας, υπό την ηθική σκέπη του προστάτη των γραμμάτων μας και κορυφαίου της Ορθοδοξίας, Μεγάλου Βασιλείου!

Παραθέτουμε το Απολυτίκιο του Μεγάλου Βασιλείου:

Εις πάσαν την γην εξήλθεν ο φθόγγος σου, ως δεξαμένην τον λόγον σου• δι’ ου θεοπρεπώς εδογμάτισας, την φύσιν των όντων ετράνωσας, τα των ανθρώπων ήθη κατεκόσμησας. Βασίλειον ιεράτευμα, Πάτερ Όσιε• πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων