29/09/2022 29/09/2022 Στις καρδιές των πιστών μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος κατά την ομιλία που πραγματοποίησε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα, με θέμα: «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ: Προσέγγιση στη Χάρη και τα θαύματα της Υπεραγίας Θεοτόκου». Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ τα οποία φέτος είναι...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα
29 Σεπτεμβρίου, 2022 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2022 - 8:31

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Ο Γέροντας Αλέξιος Ξενοφωντινός μίλησε για “ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ”

Διαδώστε:
Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Ο Γέροντας Αλέξιος Ξενοφωντινός μίλησε για “ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ”

Στις καρδιές των πιστών μίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος κατά την ομιλία που πραγματοποίησε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα, με θέμα: «ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ: Προσέγγιση στη Χάρη και τα θαύματα της Υπεραγίας Θεοτόκου».

Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης.

Ο Γέροντας της Ι. Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους έπλεξε ένα πραγματικό εγκώμιο στο Υπερευλογημένο Πρόσωπο της Παναγίας, μέσα από τα θαυμάσια που έζησαν τόσο οι σύγχρονοι Αγιορείτες Πατέρες όσο και οι επισκέπτες του Αγιωνύμου Όρους καταλήγοντας σε παραλληλισμό με το εν εξελίξει θεοσημείο της Ιερής Δακρυρροής και Μυροβλυσίας της Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας όπου τυγχάνει έργο πνευματικών του τέκνων.

Στο τέλος της ομιλίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την ευλογία που του έδωσε να παρευρίσκεται μαζί μας καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Ο π. Χριστόδουλος προσέφερε στον Καθηγούμενο αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας καθώς και το νέο «Παρακλητικό Κανόνα εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν» ποίημα του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Ακούστε την ομιλία ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι, στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ καθημερινά από 08 Σεπτεμβρίου έως 28 Οκτωβρίου 2022 θα τελούνται:

· Θεία Λειτουργία ( ΙΕΡΟ ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ)

· Ιερά Παράκληση –11:00 πμ και 6:00 μμ – στην Παναγία την Παρηγορήτρια και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.

Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ, για την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι προσκυνητές μπορούν να καλέσουν στον αριθμό 2107660943.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων