04/10/2022 04/10/2022 Μεγάλη πνευματική χαρά και πληρότητα έζησαν χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος καθώς, στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, παρέστη και ομίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ με θέμα: «Καρδιακή Παρθενία». Ακούστε...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα
04 Οκτωβρίου, 2022 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2022 - 8:16

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός μίλησε για την “Καρδιακή Παρθενία”

Διαδώστε:
Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός μίλησε για την “Καρδιακή Παρθενία”

Μεγάλη πνευματική χαρά και πληρότητα έζησαν χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος καθώς, στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ τα οποία φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης, παρέστη και ομίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ με θέμα: «Καρδιακή Παρθενία».

Ακούστε την ομιλία ΕΔΩ

Ο Γέροντας Εφραίμ, αφού ευχαρίστησε τον Θεόν για τη μεγάλη ευλογία που αξιώθηκε να ζήσει κατά την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας, ανέλυσε μέσα από αγιοπνευματικές εμπειρίες των Οσίων Γερόντων με τους οποίους συνανεστράφη αλλά και από αγιογραφικές και αγιοπατερικές πηγές τη μεγάλη αρετή της Καρδιακής Παρθενίας, η οποία βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της στο Ιερό Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου.

Στο τέλος της ομιλίας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την πρόσκληση αλλά και την ευλογία που του έδωσε ώστε να παρευρίσκεται μαζί με το ποίμνιό του καθώς και τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Κοτσίφη στον οποίο δώρισε αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παντανάσσης, μιας εκ των επτά Θαυματουργών Εικόνων της Μονής Βατοπαιδίου.

Ο π. Χριστόδουλος προσέφερε στον Καθηγούμενο αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας καθώς και το νέο «Παρακλητικό Κανόνα εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν» ποίημα του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων