17/07/2020 17/07/2020 Για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη όπου προεξήρχε στην σημερινή Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Μαρίνης συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ισπανίας κ. Πολυκάρπου και πλαισιωμένος από ιερείς ενοριών της Αττικής.  Ο Ιερός Ναός και οι πιστοί τήρησαν...
Ενορίες : Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης
17 Ιουλίου, 2020 - 11:45

«Και τζαμί να γίνει η Αγία Σοφία δεν πρόκειται να πληγεί η κυριότητά της»

Διαδώστε:
«Και τζαμί να γίνει η Αγία Σοφία δεν πρόκειται να πληγεί η κυριότητά της»

Για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη όπου προεξήρχε στην σημερινή Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Μαρίνης συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ισπανίας κ. Πολυκάρπου και πλαισιωμένος από ιερείς ενοριών της Αττικής. 

Ο Ιερός Ναός και οι πιστοί τήρησαν τα μέτρα πρόληψης από τον νέο κορωνοϊό.

Κατά το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βρεσθένης μίλησε τόνισε ότι: «Και τζαμί να γίνει η Αγία Σοφία δεν πρόκειται να πληγεί η κυριότητά της» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε «Προσευχόμαστε όλοι να επανέλθει στην αρχική της μορφή χωρίς να θέλουμε το κακό της γείτονος χώρας». 

Σε άλλο σημείο μίλησε για την Αγία Μαρίνα και ανέφερε: «Η Αγία Μαρίνα μαρτύρησε με μαρτύριο αίματος και μας δείχνει ότι, πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες στη ζωή μας. Αυτοί που δεν πιστεύουν στην Ανάσταση απλά φυτοζωούν. Πρέπει να έχουμε ελπίδα στον κύριο μας Ιησού Χριστό και πίστη στην Αγία τριάδα».

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου ευχαρίστησε θερμά τους αρχιερείς για την παρουσία τους στην πανήγυρη, καθώς επίσης τους ιερείς που προσήλθαν ακόμα και από ενορίες εκτός της Αττικής καθώς και τους παριστάμενους τοπικούς φορείς.

Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί προς την Αγία Μαρίνα και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της στους γύρω δρόμους.

 

Φωτορεπορτάζ – Γιώργος Φερδής 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων