25/04/2023 25/04/2023 Ένα αίτημα και μία παράκληση πολλών αδελφών μας, που κουβαλούν τον σταυρό της κώφωσης ή της βαρηκοΐας, γεγονός που δεν τους επιτρέπει την συμμετοχή στην εκκλησιαστική ζωή, με την χάρη της Παναγίας μας σύντομα θα ικανοποιηθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Αρχής γενομένης από την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου, πλέον στην 2η Θεία Λειτουργία...
Ενορίες : Ευαγγελίστρια Πειραιώς
25 Απριλίου, 2023 - 11:39

Κάθε Κυριακή Θεία Λειτουργία στη Νοηματική γλώσσα στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Διαδώστε:
Κάθε Κυριακή Θεία Λειτουργία στη Νοηματική γλώσσα στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Ένα αίτημα και μία παράκληση πολλών αδελφών μας, που κουβαλούν τον σταυρό της κώφωσης ή της βαρηκοΐας, γεγονός που δεν τους επιτρέπει την συμμετοχή στην εκκλησιαστική ζωή, με την χάρη της Παναγίας μας σύντομα θα ικανοποιηθεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Αρχής γενομένης από την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου, πλέον στην 2η Θεία Λειτουργία της Κυριακής (10.30 – 11.30 π.μ.) θα υπάρχει πιστοποιημένος Θεολόγος – Διερμηνέας που θα αναλάβει την ερμηνευτική απόδοση των τελούμενων, στην νοηματική γλώσσα.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε κωφούς αδελφούς μας, να συμμετέχουν ομαλά στην λατρεία της Εκκλησίας μας, χωρίς να νιώθουν αποκομμένοι από το εκκλησιαστικό σώμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθεί μικρή δεξίωση για περαιτέρω επικοινωνία, σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

Την Κυριακή των Μυροφόρων, που θα ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, θα τελεσθεί και το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Θηβών και Λεβαδείας κυρού Νικοδήμου, που υπήρξε πρωτοπόρος στην εκκλησιαστική διακονία των κωφών Ελλάδος.

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς βρίσκεται στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη 41 (ο δρόμος που καταλήγει στο Πασαλιμάνι) δίπλα στο Γηροκομείο Πειραιώς.

Συγκοινωνίες:

• ΤΡΑΜ με τερματικό σταθμό «Αγία Τριάδα». Στάση «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»

• Με τον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ στον τερματικό Σταθμό στο Λιμάνι. Από εκεί μετεπιβίβαση στο Λεωφορείο ‘‘915’’ «ΒΩΚΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» προς Προφήτη Ηλία. Στάση «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».

• Με το ΜΕΤΡΟ στον τερματικό Σταθμό «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ». Από εκεί με τα πόδια (10´) ή μετεπιβίβαση στο Λεωφορείο ‘‘915’’ «ΒΩΚΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» προς Προφήτη Ηλία. Στάση «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».

• Με το Λεωφορείο ‘‘049’’ από Αθήνα προς Πειραιά (Από οδό Αθηνάς). Στάση «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων