03/03/2021 03/03/2021 Η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη μαζί με κλιμάκιο του Υπουργείου επισκέφθηκαν τον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Πεδίον του Άρεως, αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην σελίδα του ναού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την ανάρτηση, η υπουργός ξεναγήθηκε στις αγιογραφίες του Φώτη Κόντογλου και άκουσε με “προσοχή την μικρασιατική ιστορία του ναού”. ...
Ενορίες : Αγιος Χαράλαμπος Πεδίου του Άρεως
03 Μαρτίου, 2021 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2021 - 13:14

Κλιμάκιο του ΥΠΠΑ στον ‘Αγιο Χαράλαμπο Πεδίου του Άρεως

Διαδώστε:
Κλιμάκιο του ΥΠΠΑ στον ‘Αγιο Χαράλαμπο Πεδίου του Άρεως

Η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη μαζί με κλιμάκιο του Υπουργείου επισκέφθηκαν τον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Πεδίον του Άρεως, αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην σελίδα του ναού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, η υπουργός ξεναγήθηκε στις αγιογραφίες του Φώτη Κόντογλου και άκουσε με “προσοχή την μικρασιατική ιστορία του ναού”.  Μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία της να “συμβάλουν στην αποκατάσταση του ναού”
Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κοντορούδας, μοναδικός ιερέας του ναού, είχε μιλήσει στο πρακτορείο Ορθοδοξία για τα προβλήματα και τις φθορές που υπάρχουν, αλλά και για τις προσπάθειες που κάνει ο ίδιος μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο να συντηρήσουν και να διασώσουν την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, που θεμελιώθηκε το 1929. Επίσης, επιδιώκουν την επίσπευση της ανακήρυξής της σε διατηρητέο μνημείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων