27/11/2023 27/11/2023 Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Οδηγήτριας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 19 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023. Όλη την εβδομάδα τελούταν καθημερινά ο Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας Οδηγήτριας. Πραγματοποιήθηκαν επίσης Αγρυπνίες, Θείες Λειτουργίες,...
Ενορίες : Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου
27 Νοεμβρίου, 2023 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2023 - 18:46

Εορτασμοί για την Παναγία Οδηγήτρια στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου

Διαδώστε:
Εορτασμοί για την Παναγία Οδηγήτρια στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Οδηγήτριας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 19 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023.

Όλη την εβδομάδα τελούταν καθημερινά ο Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας Οδηγήτριας.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης Αγρυπνίες, Θείες Λειτουργίες, και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο οποίο εδόθη ως ευλογία στους παριστάμενους πιστούς Μύρο από τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στο Ναό λειτούργησε ο Θεoφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή του Λουκά που κάνει λόγο για τον πλούσιο νεανία ο οποίος προσέγγισε τον Κύριο και τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει έτσι ώστε να κληρονομήσει την αιώνια ζωή.

Στο κήρυγμα του έκανε λόγο στις υποχρεώσεις που έχουμε ως Χριστιανοί για να κληρονομήσουμε την αιώνια ζωή και προέτρεψε τους πιστούς να μην παραλείπουν να μεριμνούν για την σωτηρία της ψυχής τους, έχοντας ως διαρκές παράδειγμα τους σήμερα εορταζομένους Αγίους, ιδιαιτέρως δε τον Άγιο Στυλιανό ο οποίος είναι και ο προστάτης των παίδων, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού.

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος έκανε ειδική αναφορά στην μνήμη της Παναγίας της Οδηγήτριας της οποίας το Ιερό Εικόνισμα φυλάσσεται στο Ναό και αποτελεί πιστό αντίγραφο της Παναγίας της Οδηγήτριας της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας, όλοι οι πιστοί μετείχαν στην περιφορά της Θείας Εικόνος η οποία λιτανεύθηκε στους δρόμους του Νέου Φαλήρου πέριξ του Ιερού Ναού

Κατά την επιστροφή αναπέμφθηκε δέηση υπέρ αναπαύσεως των δωρητών και ευεργετών του Ιερού Ναού καθώς και των δωρητών της Ιεράς Εικόνος.

Κατόπιν το ιερό κειμήλιο επέστρεψε στη θέση του έτσι ώστε να εορταστεί και πάλι δεόντως με την πρέπουσα τιμή που αρμόζει στο πρόσωπο της Παναγίας μας και την επόμενη χρονιά.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αλέξιος φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Φαλήρου πατέρα Νήφωνα Καπογιάννη και τους ιερείς του Ναού στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου εξαίροντας την αρτιότητα και καλλιέπεια του.

Παρέλαβε δε ως ανάμνηση της επίσκεψης του και ως μικρό αντίδωρο, βακτηρία από τον προϊστάμενο του Ναού, π. Ιωάννη Λιακόσταυρο, ο οποίος προσκάλεσε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Αλέξιο να επισκέπτεται όσο πιο τακτικά γίνεται τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων