26/10/2019 30/10/2019 Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή αναρίθμητων πιστών εψάλη ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νέστορος, συναθλητού του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, πλειάδα κληρικών....
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου
26 Οκτωβρίου, 2019 - 22:11
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2019 - 13:18

Κοσμοσυρροή στην Ιερά λιτανεία στον Αγ. Δημήτριο Αττικής (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Κοσμοσυρροή στην Ιερά λιτανεία στον Αγ. Δημήτριο Αττικής (ΦΩΤΟ)

Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή αναρίθμητων πιστών εψάλη ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νέστορος, συναθλητού του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, πλειάδα κληρικών.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου επί στρατιωτικού οχήματος, των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων του, του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Νέστορος και πολλών άλλων.

Στην ιερά τελετή το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές κα Καραμανλή Α., κ. Σπανάκης Β., Κυρανάκης Κ., η Δήμαρχος του Δήμου μας κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο π. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, Αντιδήμαρχοι, το Προεδρίο του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι Δημοτικών Παρατάξεων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι “Αρκάδων” και “Κρητών”, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο και το σώμα Προσκόπων. Η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας ακολούθησε την εξής διαδρομή: Αγίου Δημητρίου – Θ. Κολοκοτρώνη – Στρ. Παπάγου – Καλλιθέας – Αγίου Δημητρίου.

Τιμές απέδωσαν Ένοπλο Άγημα του Στρατού Ξηράς και του Λιμενικού Σώματος ενώ παιάνισαν οι Φιλαρμονικές του Στρατού Ξηράς, Λιμενικού Σώματος και του Δήμου.
Προ της απολύσεως της ιεράς λιτανεύσεως, όλοι οι πιστοί έψαλαν το κοντάκιο “Τη Υπερμάχω”, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Εθνικό μας Ύμνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων