25/04/2021 25/04/2021 Παρά την συγκρατημένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα εξαιτίας της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν χθες μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου του Λαζάρου (24 Απριλίου 2021) οι κατά παράδοσιν στολισμοί του Ναού της Παναγούλας Μπανάτου, για τη χαρμόσυνη εορτή «του Βαγιώνε», όπως λέγεται στη Ζάκυνθο! Με τη συνδρομή πέντε οικογενειών της Ενορίας (Αβούρη, Δρογγίτη, Κυπριώτη, Κοντονή, Μαρινάκη και Σκανδάμη) δημιουργήθηκαν όμορφα...
Ενορίες : Παναγούλας Μπανάτου Ζακύνθου
25 Απριλίου, 2021 - 10:27
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2021 - 9:54

Κρέμασμα βαγιού στο καμπαναριό της Παναγούλας Μπανάτου (video)

Διαδώστε:
Κρέμασμα βαγιού στο καμπαναριό της Παναγούλας Μπανάτου (video)

Παρά την συγκρατημένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα εξαιτίας της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν χθες μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου του Λαζάρου (24 Απριλίου 2021) οι κατά παράδοσιν στολισμοί του Ναού της Παναγούλας Μπανάτου, για τη χαρμόσυνη εορτή «του Βαγιώνε», όπως λέγεται στη Ζάκυνθο!

Με τη συνδρομή πέντε οικογενειών της Ενορίας (Αβούρη, Δρογγίτη, Κυπριώτη, Κοντονή, Μαρινάκη και Σκανδάμη) δημιουργήθηκαν όμορφα και αξιοπρόσεκτα χειροτεχνήματα: αλυσίδες, αλογάκια, σταυροί, ήλιοι, βαγιοφόρες κλπ, τα οποία κόσμησαν την εκκλησία, έτσι που σήμερα (Κυριακή των Βαΐων) οι εκκλησιαζόμενοι να λάβουν “τα βαΐα των φοινίκων”, αναβοώντας το “Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου”!

«Οι καλλιτεχνίες των ενοριτών και φίλων της Ενορίας δημιούργησαν ένα ευφρόσυνο και γιορταστικό περιβάλλον εντός του Ναού μας, οπότε -ευκαιρίας δοθείσης- τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε για την επιμέλεια, επιτηδειότητα και την φαντασία που επιστράτευσαν! Εύγε!», λέει ο εφημέριος του Ναού π. Παναγιώτης Καποδίστριας.

Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι στις 11 το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου, όπως απαιτεί το παλαιόθεν ζακύνθιο τυπικό των εορτών, έγινε το κρέμασμα του βαγιού στο καμπαναρίο τση Παναγούλας, μαζί με κλαδί ελιάς και πανηγυρική κωδωνοκρουσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων