05/03/2023 05/03/2023 Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης η Α΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η επονομαζόμενη κατά την τάξη της Εκκλησίας και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας. Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι αφιερωμένη στην ήττα των Εικονομάχων γιατί γιορτάζουμε την αναστήλωση των ιερών Εικόνων και τον θρίαμβο...
Ενορίες : Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης
05 Μαρτίου, 2023 - 15:04

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης

Παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης η Α΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η επονομαζόμενη κατά την τάξη της Εκκλησίας και ως Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι αφιερωμένη στην ήττα των Εικονομάχων γιατί γιορτάζουμε την αναστήλωση των ιερών Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της φοβερής αιρέσεως των Εικονομάχων το έτος 843 μ.Χ.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσαν οι ιερείς του ναού, Aρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης προϊστάμενος και ο Πρωτ. Θεοδόσιος Αργυρόπουλος εφημέριος.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας οι ιερείς του ναού ανέπεμψαν επιμνημόσυνη δέηση για τον μαρτυρικό και βίαιο θάνατο των αδελφών μας στα Τέμπη και παρότρυναν το εκκλησίασμα να προσεύχεται για τις ψυχές των ανθρώπων που έφυγαν μαρτυρικά αλλά και να δίνει παραμυθία στους ανθρώπους που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, στους γονείς και συγγενείς που παραμένουν εν ζωή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων