07/11/2022 07/11/2022 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βίβλου Νάξου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή Ζ’ Λουκά. Πλαισιώθηκε από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο...
Ενορίες : Κοιμήσεως Θεοτόκου Βίβλου Νάξου
07 Νοεμβρίου, 2022 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2022 - 11:29

Κυριακή Ζ’ Λουκά, χειροθεσία, και μνημόσυνο στη Νάξο

Διαδώστε:
Κυριακή Ζ’ Λουκά, χειροθεσία, και μνημόσυνο στη Νάξο

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βίβλου Νάξου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή Ζ’ Λουκά.

Πλαισιώθηκε από τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Βενετσανόπουλο, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Βίβλου, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Σκουλάτο και τον υιό του Διάκ. Νεκτάριο Σκουλάτο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Χειροθεσία σε Αναγνώστη-Ιεροψάλτη του κ. Κωνσταντίνου Σφυρόερα, ο οποίος επί σειρά ετών εξυπηρετεί ιεροψαλτικώς την Ενορία, και ακολούθως προέστη των Μνημοσύνων των αειμνήστων Φλώρας Σκουλάτου και Δέσποινας Βραχνέλη.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε με λόγους οικοδομής και παρηγορίας προς τους οικείους των κεκοιμημένων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων