22/07/2019 22/07/2019 Εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Προφήτου Ηλιού στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, στην συνοικία της Νεράιδας, στη Λαρίσα. Την Παρασκευή 19 Ιουλίου τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους ιερέων και πιστών. Το Σάββατο 20 Ιουλίου, το πρωί, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας  προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε...
Ενορίες : Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Λαρίσης
22 Ιουλίου, 2019 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2019 - 15:36

Λιτανεία της εικόνος του Προφήτη Ηλία στη Λάρισα

Διαδώστε:
Λιτανεία της εικόνος του Προφήτη Ηλία στη Λάρισα

Εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Προφήτου Ηλιού στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, στην συνοικία της Νεράιδας, στη Λαρίσα. Την Παρασκευή 19 Ιουλίου τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους ιερέων και πιστών.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, το πρωί, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας  προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τέλεσε και το μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων της εισβολής στην Κύπρο, καθώς οι εκδηλώσεις μνήμης συμπίπτουν με την θλιβερή επέτειο της εισβολής των Τούρκων στις 20 Ιουλίου 1974.

 

Μετά το πέρας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ομιλία με αφορμή της συμπλήρωσης 45 χρόνων από την μαύρης επέτειο. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις έκλεισαν το εσπέρας με τον μεθέορτο Εσπερινό και τη Λιτανεία της εικόνος του Προφήτη Ηλία στους δρόμους της Ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων