20/03/2024 20/03/2024 Η κακοκαιρία “Daniel” (4 – 8 Σεπτεμβρίου 2023) και τα πλημμυρικά φαινόμενα που επακολούθησαν, δημιούργησαν πρωτοφανή και δυσεπίλυτα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, που θυμίζουν «Λερναία Ύδρα». Οι ταλαιπωρημένοι κάτοικοι, επτά μήνες μετά, δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να «σταθούν στα πόδια τους», καθώς νέα προβλήματα εμφανίζονται …και ξανά από την αρχή! Όταν ο Κύριος...
Ενορίες : Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αστρίτσας Καρδίτσας
20 Μαρτίου, 2024 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2024 - 18:45

Με «λαβωμένη» εκκλησία ξεκίνησε η Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην πολύπαθη Αστρίτσα Καρδίτσας

Διαδώστε:
Με «λαβωμένη» εκκλησία ξεκίνησε η Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην πολύπαθη Αστρίτσα Καρδίτσας

Η κακοκαιρία “Daniel” (4 – 8 Σεπτεμβρίου 2023) και τα πλημμυρικά φαινόμενα που επακολούθησαν, δημιούργησαν πρωτοφανή και δυσεπίλυτα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, που θυμίζουν «Λερναία Ύδρα».

Οι ταλαιπωρημένοι κάτοικοι, επτά μήνες μετά, δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να «σταθούν στα πόδια τους», καθώς νέα προβλήματα εμφανίζονται …και ξανά από την αρχή!

Όταν ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, μετά την παραμονή Του στην έρημο, όπου νήστευσε σαράντα ημέρες και σαράντα νύχτες, πειράχτηκε από τον διάβολο, απάντησε: «…ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος, άλλ’ επὶ παντὶ ρήματι εκπορευομένω διὰ στόματος Θεού» (Ματθ. κεφ. δ΄στ.1- 4).

Εκτός από τα υλικά αγαθά που είναι απαραίτητα για την διαβίωση και την εξέλιξη του ανθρώπου, η «πνευματική τροφή» και η δοξολογία του Θεού είναι πρωτεύον, λέγει ο Κύριός μας στην επί του Όρους ομιλία «…ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν…» (Ματθ. κεφ. ζ’ στ. 33).

Στην Αστρίτσα Καρδίτσας, οι κάτοικοι καθάρισαν, πριν από τα σπίτια τους τον Ενοριακό Ναό της Κοιμήσεως
της Θεοτόκου, αλλά οποιαδήποτε ξύλινη κατασκευή (στασίδια, αναλόγια, τραπέζια, ντουλάπες…) από την πολυήμερη παραμονή, μέσα στα λασπόνερα καταστράφηκε!

Το Ιερό Ευαγγέλιο, οι περισσότερες φορητές εικόνες, τα άμφια του Ιερέα, όλα τα βιβλία των Ιερών Ακολουθιών, καλύμματα Αγίας Τραπέζης, η μικροφωνική εγκατάσταση και όλα τα χαλιά καταστράφηκαν από την ίδια αιτία!

Το Ιερό Ευαγγέλιο και τα βιβλία των Ι. Ακολουθιών, αντικαταστάθηκαν με δωρεά Ιερού Ναού της Αττικής.

(Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων