19/10/2021 19/10/2021 Με την τέλεση του μεθέορτου πανηγυρικού Εσπερινού και την υμνολογία προς την Παναγία τη Μακεδονίτισσα ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, 17ης Οκτωβρίου, οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, μετά την τέλεση του εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας, εψάλησαν η Ιερά Παράκληση της Παναγίας της Μακεδονίτισσας και οι Χαιρετισμοί...
Ενορίες : Αγίας Κυριακής Χαριλάου
19 Οκτωβρίου, 2021 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 12:53

Με τιμές εορτάστηκε η Παναγία η Μακεδονίτισσα

Διαδώστε:
Με τιμές εορτάστηκε η Παναγία η Μακεδονίτισσα

Με την τέλεση του μεθέορτου πανηγυρικού Εσπερινού και την υμνολογία προς την Παναγία τη Μακεδονίτισσα ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, 17ης Οκτωβρίου, οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μετά την τέλεση του εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας, εψάλησαν η Ιερά Παράκληση της Παναγίας της Μακεδονίτισσας και οι Χαιρετισμοί της, έμπροσθεν της Ιεράς Εικόνος. Το πιστό αντίγραφο της Σεβασμίας Εικόνας της Παναγίας λιτανεύτηκε πέριξ του Ιερού Ναού (τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων που έχουν παρθεί εξαιτίας του covid). Κατά την είσοδο της Εικόνας στον Ιερό Ναό εψάλη και ο Εθνικός Ύμνος, όπως συνηθίζεται μετά από κάθε λιτάνευση.

Το πρωί της Κυριακής εορτάστηκε με κατάνυξη η Σύναξη της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Μακεδονίτισσας της των Ελλήνων Δόξας» και η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Μιχαήλ Σαντοριναίου, ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Συλλειτούργησαν: ο π. Μιχαήλ, συνταξιούχος και πρώην εφημέριος του Ι.Ν Αναλήψεως του Σωτήρα και οι εφημέριοι του Ναού. Προ της απολύσεως τελέστηκε το Θείο και Ιερό Μνημόσυνο του Παύλου Μελά, της συμβίας αυτού Ναταλίας και πάντων των υπέρ της πίστεως και της ελευθερίας της  Μακεδονίας πεσόντων αδελφών και πατέρων ημών, Μακεδονομάχων. Ακολούθησε επίσημη δοξολογία επί τη επετείω του Μακεδονικού Αγώνα.

Στο τέλος, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, εκ μέρους των εφημερίων, των Εκκλησιαστικών επιτροπών και όλων των συνεργατών αλλά και όλων των ενοριτών δώρισε στον π. Μιχαήλ μια εικόνα – πιστό αντίγραφο της Εφεστίου Εικόνος της Παναγίας εις ανάμνησιν της επισκέψεως του αυτή την σπουδαία ημέρα για την Ενορία, την Μακεδονία αλλά και την πατρίδα μας, ευχόμενος η Παναγία να σκέπει και να φρούρει τον ίδιο αλλά και την μεγαλύνουσα Μακεδονία!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων