05/06/2024 05/06/2024 Ιερά Αγρυπνία στην απόδοση της μεγάλης εορτής του Πάσχα θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, την Τρίτη 11 Ιουνίου (προς την Τετάρτη 12 Ιουνίου) από 9.00 μ.μ. έως 12.30 μετά τα μεσάνυκτα. Η Ιερά Ακολουθία ψάλλεται πανομοιοτύπως όπως τη νύχτα της Αναστάσεως. Στη διάρκεια της λατρευτικής αυτής συνάξεως θα τεθούν εις προσκύνησιν...
Ενορίες : Φανερωμένης Χολαργού
05 Ιουνίου, 2024 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2024 - 10:27

Mε την αναστάσιμη λαμπάδα στην Αγρυπνία της Φανερωμένης

Διαδώστε:
Mε την αναστάσιμη λαμπάδα στην Αγρυπνία της Φανερωμένης

Ιερά Αγρυπνία στην απόδοση της μεγάλης εορτής του Πάσχα θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, την Τρίτη 11 Ιουνίου (προς την Τετάρτη 12 Ιουνίου) από 9.00 μ.μ. έως 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Η Ιερά Ακολουθία ψάλλεται πανομοιοτύπως όπως τη νύχτα της Αναστάσεως. Στη διάρκεια της λατρευτικής αυτής συνάξεως θα τεθούν εις προσκύνησιν τεμάχια ιερών Λειψάνων των Αγίων, που φυλάσσονται ευλαβώς στον Ιερό Ναό, ενώ θα εορτάσουμε και τη μνήμη του Αγίου Αναργύρου Λουκά αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, απότμημα του ιερού λειψάνου του οποίου είχε φιλοξενήσει η ενορία τον Οκτώβριο)

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου το πρωί θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία. Το απόγευμα, στις 7:00 μ.μ., θα ψαλεί η Απόδοσις του Πάσχα (ενώπιον της ιεράς εικόνος της Αναστάσεως στον Επιτάφιο του Ι. Ναού) και ο Εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως . Την Πέμπτη 13 Ιουνίου το πρωί θα τελεσθούν ο Όρθρος και ἡ Θ. Λειτουργία της εορτής της Αναλήψεως.

“Tο αναστάσιμο φως ας μην σβήσει ποτέ από τις καρδιές μας…” καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων